Voimapäivä Kytäjän koululla: Ravintorastilta tietoa, lajiradoilta taitoja ja hauskaa oli

Elovena Voimapäivä Kytäjän alakoululla Hyvinkäällä jätti jokaiselle jotakin. Hyvinkään Seudun Urheilijoiden urheilukoordinaattori Mirka Tuiskun iloinen ohjaus nosti lapsille hikeä pintaan ja hymyä huuleen. Liikuntavinkki tai pari jäi myös opettajille koulun tulevien liikuntahetkien suolaksi.

– Se jäi hyvin mieleen, kuinka muutamalla keilalla ja aidoilla saadaan aikaan monipuolisia liikuntaratoja -ja juttuja. Se ei vaadi kymmenientuhansien vehkeitä. Tietysti paljon on vetäjästä kiinni, mutta Mirkasta näki, että hän on tehnyt tätä ennenkin. Ryhmänhallintaidot olivat hyvät, Kytäjän koulun rehtori Lauri Mattila kiitteli.

– Myös ravintohetki, jossa käytiin läpi päivän ravintorytmiä, mitä syödään ja milloin, jäi hyvin mieleen. Näitä asioita on kyllä käyty läpi ennenkin, mutta oli tämä oli hyvä paketti.

Kytäjän koulun noin 70 oppilasta kävivät Tuiskun johdolla voimapäiväohjelman läpi neljässä erässä. Liikkeelle lähdettiin lämmittelemällä alkuhipalla, jonka jälkeen sukellettiin läpi perusliikuntataitoja koulivien lajiratojen aina ravintorastille asti. Se tarjosi tietoa ja tilaisuuden huokaista hetken.

– Hauskaa oli, tai niin ainakin lapset sanoivat, Tuisku tuumi.

Hauskaa oli Tuiskun mukaan myös vetäjällä. Voimapäivä on hänen mielestään toimiva kokonaisuus myös vetäjän näkökulmasta

– Itse tykkään tästä, koska se on selkeä kokonaisuus. Vetäjälle on valmiit ohjeet, mikä on hieno asia, kun näitä tehdään kiireisen seuratyön keskellä. Sekin on kiva asia, kun lapsille jää jotakin konkreettista, Tuisku viittasi välipalapatukkaan.

”Rikastuttaa lapsia ja opettajia”

Kauniilla paikalla Kytäjärven rannalla sijaitsevassa koulussa liikuntaa arvostetaan. Rehtori Lauri Mattila suhtautuu myönteisesti erilaisiin liikuntaan liittyviin vierailuihin koululla.

– Itse koen, että tällaiset ulkoa tulevat vierailut ovat hyvää oppia myös itselleni. Näin saa vinkkejä erilaisista liikuntamuodoista. Se rikastuttaa niin lapsia kuin opettajia, Mattila sanoo.

Elovena Voimapäivä on Suomen Urheiluliiton ja Elovenan yhteinen toimintamuoto, jonka avulla tuodaan Suomen koululaisille liikunnan iloa ja ravitsemustietoa.  Lisätietoa

The post Voimapäivä Kytäjän koululla: Ravintorastilta tietoa, lajiradoilta taitoja ja hauskaa oli appeared first on Yleisurheilu.fi.