Video: Nuorten EM-kisat ja ennätys Lehikoisen tavoitteena: Taloudellisuutta 15 askeleen rytmiin

Aituri Viivi Lehikoinen on luottavainen vahvan harjoituskauden ja kesän ensimmäisten kilpailujen jälkeen. Kesän tavoite on onnistua 22-vuotiaiden EM-kisoissa ja painaa 400 metrin aitojen ennätystä kohti 56 sekuntia, joka on Dohan MM-kisojen MM-tulosraja.

Keskiviikkona Lehikoinen, 19, kohtaa Jyväskylän Motonet GP:ssä lajin muut kotimaan kärkinimet, kahdessa edellisessä kilpailussaan 55,41 ja 55,92 juosseen Yhdysvaltain Kiah Seymourin sekä britti Lauren Williamsin, jonka kevätkesän paras noteeraus on 59,64.

Oheisessa Portugalin harjoitusleirillä tehdyssä videohaastattelussa Lehikoinen ja valmentaja Jussi Ihamäki kertovat harjoituskaudesta ja kurkistavat kesän näkymiin.

Kaksikon mukaan talven aikana voima, erityisesti nopeusvoima ja lantion seudun voima ovat kehittyneet samoin nopeus. Tällä on luotu edellytyksiä juoksutekniikan kehittämiselle.

– On pyritty keskittymään siihen, että saisin askelta pidemmäksi, että olisi helpompaa juosta taloudellisesti aitavälejä 15 askeleen rytmillä, Lehikoinen sanoo.

Lehikoisen ja Ihamäen ajatuksissa on, että 15 askeleen rytmi kantaisi kesän vanhetessa ja kunnon terävöityessä viidennelle aidalle, josta vaihdetaan 16 askeleeseen ja loppusuoralla 17 askeleeseen.

Lehikoiselle talven ja kevään harjoittelu jätti luottavaisen mielen.

– Minun omat odotukset ovat suht korkealla. Talvi on mennyt aika positiivisesti. Toivon, että se 15 askeleen rytmi vakiintuisi. Uskon, että sillä ajatkin lähtisivät menemään alaspäin, Lehikoinen sanoo.

Sveitsin visiitiltä tuliaisena uskallusta harjoitusvauhteihin

EM-kisojen tulosrajan Lehikoinen juoksi kauden toisessa 400 metrin aitojen startissa Turussa, jossa voitto heltisi ajalla 58,55. Millaisia tavoitteita kesälle on asetettu 22-vuotiaiden EM-kisojen ohella?

– Viime vuonna juoksujen keskiarvo parani, muttei tullut sellaista yhtä piikkiä kuten edellisvuonna. Nyt, kuten aina, tavoitellaan tasaisempaa suorittamista. Uskon, että se tulee, kun 15 askeleen rytmi tasoittuu. Ennätys on myös aina tavoitteena.

Vuosi sitten Lehikoisen kesän paras oli Kalevan kisoissa mestaruuden tuonut 57,26. Ennätys on edelliskesän 56,49. Kuluvan kesän näkymistä Lehikoinen toteaa, että ennätyksen alitus ja 56 sekunnin raja on ollut omissa ja valmentajan ajatuksissa.

– Sen näkee sitten, mutta olen aina sanonut, ettei tiedä, mihin pystyy juoksemaan, kun sattuu hyvä kilpailu, hyvä fiilis ja valmistautuminen menee hyvin, Lehikoinen muistuttaa.

Kävit talvella Sveitsissä harjoittelemassa kilpakumppanisi Yasmin Gigerin ryhmässä. Jäikö sieltä jotakin omaan harjoitteluun tai tekemiseen?

– Jäi se, että uskaltaa vetää kovempia vauhteja. On se itseluottamus, että jos haluaa juosta kovaa, on pakko treenatakin kovaa.

Motonet GP Jyväskylässä

Laajempi ennakko

Osallistujat

Aikataulu

TV:

Ylen TV2-kanavalla on kisoista lähetys kello 18.30 alkaen

The post Video: Nuorten EM-kisat ja ennätys Lehikoisen tavoitteena: Taloudellisuutta 15 askeleen rytmiin appeared first on Yleisurheilu.fi.