Neziri valmis vauhtijuoksuun kotiradalla, Korte hakee hyvää juoksua

Nooralotta Neziri on hakenut viime päivät hyvää, rentoa tunnetta keskiviikon Jyväskylän Motonet GP:n 100 metrin aitajuoksuun. Neziri kohtaa kotikentällään tasokkaan kilpailijakaartin Annimari Kortteen ja Reetta Hurskeen johdolla.

– Keskiviikolle on luvattu hyvä keli ja mukana on sopivantasoiset ulkomaiset vastukset. Uskon, että siitä tulee kova kisa, Neziri totesi tiistaina mediatilaisuudessa Jyväskylässä.

Ulkomaista vastusta lajin kotimaisille kärkinimille tarjoavat tällä kaudella 12,85 ja 13,13 juosseet Barberin amerikkalaiset kaksoissiskokset Jade ja Kaila sekä ajat 12,89 ja 13,12 tällä kaudella aitoneet Puolan Klaudia Siciarz ja Valko-Venäjän Ruslana Rashkovan.

Neziri juoksi hiljattain Turussa sadasosan päähän Dohan MM-rajasta ajalla 12,99. Heti perään Oslossa juostussa Timanttiliigan kilpailussa meno jäi lyhyen valmistautumisen takia vaisummaksi. Jyväskylän kahden juoksun iltaan hän on valmistautunut hyvin.

– Tärkeintä on nukkua hyvin. Turun kisan jälkeen en nukkunut hyvin kahteen yöhön. Nyt olen nukkunut kotona hyvin, tehnyt parit terävät treenit, käynyt hieronnassa ja hakenut hyvää fiilis kroppaan, Neziri totesi tiistaina.

Kuva: Esa Jokinen

Juoksu kulkee, mutta hiomista riittää

Neziri teki tiistaina treenin, joka sisälsi yhteisen vedon Annimari Kortteen kanssa. Se sytytti molemmat aiturit.

– Omalle juoksulle minulla ei ole odotuksia. Haluan vain juosta hyvän juoksun, mutta uskon, että Nooralotta ja Reetta Hurske rikkovat MM-rajan, Korte sanoi.

Korte kilpailee Jyväskylän jälkeen Kuortaneella juhannuspäivänä Nezirin tapaan. Sen jälkeen Korte jää lyhyellä harjoitustauolle.

– Syksystä asti suunniteltiin valmentajan kanssa, että alkukaudesta rikotaan MM-raja, jotta keskikesällä oli voidaan keskittyä hetkeksi harjoittelemaan ja rakentamaan kuntohuippua loppukesään, Korte sanoo.

Kumpikin aituri näkee, että  omassa juoksussa on vielä tekemistä.

– Teknisesti juoksu on ok. Lähtö on hyvä ja aidan ylitys on hyvä, mutta se vaatii vielä sen, että rentoutus ja helppous löytyvät. Ne tulevat kisojen mukana, Neziri sanoo.

Korte harmittelee, että ponnistus ei aidalle tullessa toimi aina niin kuin hän toivoisi.

– Edelleen tulee aidalle tullessa vastaponnistuksia ja silloin ajasta lähtee sadasosia. Lahden ennätysjuoksussa (12,93) esimerkiksi tuli vastaponnistus 6. ja 8. aidalle, Korte sanoi.

Lakka jahtaa kauden parasta

Elmo Lakka jätti viikonvaihteen Geneven kisan väliin viime viikolla kiusanneen flunssaisen olon takia, mutta odottaa keskiviikolta hyvää juoksua. Lakan kevätkesän paras on toistaiseksi 13,69. Lakan ennätys on viime vuonna juostu 13,60.

– Nyt tavoite on saada yksi kisa lisää vyölle. Kotikentällä tavoitellaan kovaa aikaa ja kahta hyvää starttia. Pikku hiljaa alkaa ukko lämpenemään. Nousujohteisuutta tavoitellaan, eli jos nyt saisi pikkuisen kauden parasta pudotettua.

Moukarinheiton olympiavoittaja Dilshod Nazarov kohtaa Jyväskylässä Kansainyhteisön mestari Nick Millerin, joka on myös heittänyt parhaimmillaan yli 80 metrin.

Edellisissä kisoissa 74-75 metriä heittänyt Nazarov ei ennustellut keskiviikon tuloksia.

– Se on urheilua, ei voi tietää. Kaikki kisat ennen Dohan MM-kisoja ovat valmistautumista siihen, Tshekissä harjoitteleva tadžikistanilainen totesi JKU:n mediatilaisuudessa.

Kisan tilastosuosikki on tällä kaudella 78,39 heittänyt Miller.

Laajempi ennakko

Osallistujat

Aikataulu

TV:

Ylen TV2-kanavalla on kisoista lähetys kello 18.30 alkaen

The post Neziri valmis vauhtijuoksuun kotiradalla, Korte hakee hyvää juoksua appeared first on Yleisurheilu.fi.