Venäläisurheilijoille YAG on myös vuorokauden bussimatkailua, turistiristeilyä ja uusia tuttavuuksia

YAG on ainutlaatuinen ja hauska kokemus myös tapahtumaan osallistuville kansainvälisille urheilijoille, kuten 16 venäläiselle. Perjantai-iltapäivänä osa porukasta parveili kisa-alueella, osa kilpaili ja osalla oli viikonvaihteen kilpailut vielä aloittamatta.
– Tulimme tänne pienellä bussillamme. Matka kesti 24 tuntia. Pysähdyimme Viipurissa yöksi, sillä on aika vaikeaa ajaa 24 tuntia, valmentaja Oleg Besshaposhnikov kertoili nauraen.
Urheilijat ovat Jaroslavin alueelta. Besshaposhnikov kertoo porukkansa olevan toista kertaa YAG:ssa, viime vuonna he olivat Lahdessa.
– Kokemus oli hieno, olemme todelle iloisia vain osallistumisesta tällaisiin kilpailuihin. Mitalit eivät ole kaikista tärkein asia, lasten ilo on. Vastaavaa kokemusta kilpailuista emme voi saada Venäjällä, Besshaposhnikov sanoo ja kertoi heidän osallistuvan vuosittain pariin tai kolmeen kansainväliseen tapahtumaan.
Venäläiset jatkavat YAG:n jälkeen risteilyllä Tukholmaan.
– Kilpailutapahtumien jälkeen on tärkeää nähdä ja tehdä muutakin, hän kertoo muusta ohjelmasta ja koki kansainvälisten kilpailujen olevan tärkeä myös uusien ystävyyssuhteiden solmimiseen.
Valmentaja hakee hetken sanojaan, kun häneltä kysyy, ketä suomalaisia urheilijoita hän tietää.
– Tero Pitkämäki ja Paavo Nurmi, Besshaposhnikov sanoo iloisesti.
Hän arvelee, että venäläisurheilijoita olisi tulossa jatkossa enemmänkin. Tänä vuonna ulkomaalaisia YAG-osallistujoita on Venäjän lisäksi myös Virosta.