Tamperelaisen Tesoman koulun voittoresepti Hese-kisan finaalissa: kannustaminen ja tsemppaaminen

Tamperelaisen Tesoman koulun 6A-luokalle Hese-kisa oli neljän vuoden yhteinen hauska liikuntaprojekti, joka tuotti voittoisan lopputuloksen. Se riemastutti suuresti ryhmää, johon kuuluivat Miko Jutila, Oskari Kankaanpää, Anssi Korhonen, Jere Lehtisaari, Juuso Pelttari, Jere Saukkonen, Elvi Suuronen, Pinja Mäkihannu, Julia Jurttila, Venla Björkholm, Sonia Pulkkinen ja Netta Nuppola.

– Kannustaminen ja tsemppaaminen, hyvä fiilis ja halu voittaa, Miko Jutila vastasi ensimmäisenä kysymykseen siitä, mikä voiton tesomalaisille ratkaisi.

Jere Saukkonen oli samalla linjalla.

– Meillä on todella yhtenäinen porukka, olemme harjoitelleet kolmosluokasta lähtien. Olemme tosi tyytyväisiä voittoon, hän sanoi myhäillen.

Molempien suosikkilajit löytyivät juoksuviesteistä, joissa sekä sukkulaviestin 60 metriä että kierrosviestin matka miellytti. Juoksu oli myös Juuso Pelttarin suosikkilaji finaalipäivässä, ja hän nautti finaalimeiningistä myös muuten.

– Olen ehtinyt jutella ja pitää hauskaa, Juuso tuumi.

Oululainen Kastellin koulun 6C sijoittui toiseksi ja porilaisen Käppärän koulun 6C-luokka kolmanneksi. Tesoman koulun 6A-luokan opettaja Markku Köykkä on kisakonkari, mutta voitto oli hänen porukalleen ensimmäinen. Tuore voittajaryhmä koostui pallolajien ja voimistelun harrastajista.

– Mahtava fiilis! Joka vuosi lukuvuoden aluksi olemme sopineet, että tavoitteemme on pärjätä toukokuussa Hese-kisoissa. Olemme alkaneet treenata säännöllisesti ja ympäri vuoden. Se on ollut meidän koko luokan tärkein asia. Tämä on ollut meidän luokan juttu, johon panostetaan, Köykkä sanoi.

Luokan yhteiseen valmistautumiseen kuului muun muassa joka perjantaina juostu neljän kilometrin lenkki Tohloppijärven ympäri.

– Joka ikinen perjantai. Kaikki juoksivat, kaikki sitoutuivat siihen ja halusivat juosta. Se oli hieno juttu. Sanoin, että tätä kun jaksamme, emme hyydy pitkässä viestissä. Tesoma on ennenkin ollut hyvissä asemissa ennen pitkää viestiä, mutta se on ollut huono laji. Nyt jaksoimme pitää kakkossijan, ja se riitti yhteispisteissä voittoon, Köykkä sanoi.

Miten tätä juhlitaan?

– Pojat ovat luvanneet vetää siilitukat. Minä myös poikani ylioppilasjuhlien jälkeen, Köykkä sanoi nauraen.

Kuva: Anssi Mäkinen
Letkisjono venyi komeaksi.

”Nämä tapahtumat ovat sellaisia juttuja, mitkä muistaa varmasti”

Karhumäen koulun 6A-luokkalaisilla oli myös kiva retkipäivä Tampereelle. Miko Piiroisen suosikkilaji oli keihäs, Ronja Keikkosen juoksu.

– Meillä on hyvähenkinen ja hauska porukka, kaksikko tuumi.

Savitaipalelaisen Europaeuksen koulun 6AB:n kanssa Hese-finaaleissa ollut liikunnanopettaja Ari Mykkänen viihtyi ryhmänsä kanssa myös Pyynikillä yleisurheilun parissa:

– Tämä on ollut meille projekti viime keväästä lähtien. Olemme talven mittaan yrittäneet harjoitella heittämistä ja hyppäämistä, juoksemistakin. Nämä tapahtumat ovat sellaisia juttuja, mitkä muistaa varmasti myös vanhempana, Mykkänen sanoi pituushyppypaikan liepeillä menoa seuraillessaan.

Hän kannustaa kaikkia opettajia lähtemään luokkansa kanssa Hese-kisaan mukaan:

– Ei kannata tulosta miettiä, mukaan vaan tekemään. Yleisurheilu on monipuolinen laji, joka tukee kaikkea liikkumista. Opitaan hyppäämään, heittämään ja juoksemaan.

Lisää tunnelmia päivästä @nuorisoyleisurheilu:n Instagramissa ja Facebookissa.

Kuva: Anssi Mäkinen

Kuva: Anssi Mäkinen

The post Tamperelaisen Tesoman koulun voittoresepti Hese-kisan finaalissa: kannustaminen ja tsemppaaminen appeared first on Yleisurheilu.fi.