Suomalaiset laji lajilta Superliigan päätöspäivältä

Suomalaiskommentit ja suoritukset laji lajilta yleisurheilun EM-joukkuekilpailun Superliigan päätöspäivästä. Puolan Bydgoszczissa kilpaillaan hellesäässä. (livetulokset ja aikataulu)

Miehet, 110 m aj

Elmo Lakan kolmen juoksun urakka päättyi 110 metrin aitajuoksun kahdeksanteen sijaan ajalla 13,89. Tuloksessa näkyi 1,7 metriä sekunnissa puhaltanut vastatuuli.

– Aikamoista puskemista oli alusta lähtien. Sisäradalla, kun juoksee, tuuli pääsee tuuppaamaan kunnolla, Lakka tuumi.

Lakka törmäsi voimakkaasti jo ensimmäiseen aitaan ja kolhaisi kaikkiaan yhdeksää aitaa kymmenestä.

Lakka juoksi Bydgoszczissa perjantaina alkueristä finaaliin ajalla 13,61 ja paikkasi lauantaina Samuel Purolaa 4×100 metrin viestijoukkueen ankkurina.

– Nyt sijoitus oli aika lailla tilastojen mukainen. Olisin halunnut vähän venyä, mutta nyt ei ollut mikään ennätyskeli.

Lakan kauden paras on Sveitsin La Chaux-de-Fondsissa juostu 13,49. Hän voitti hiljattain Lappeenrannassa neljännen Kalevan kisojen mestaruutensa ajalla 13,70.

Kilpailun voitti Espanjan Orlando Ortega. Rion olympiakisojen hopeamitalisti juoksi ajan 13,38. Kuublaistaustainen Ortega on tänä vuonna juossut 13,05.

Naiset, 100 m aj

Vastatuuli puraisi Annimari Kortteen vauhtiin 100 metrin aitajuoksunn finaalissa. Korte oli viides ajalla 13,20. Juoksussa oli vastatuulta 1,2 metriä sekunnissa.

– Minulla ei vaan voima riitä vetää vastaiseen. Ensi vuonna täytyy hakea treeneissä lisää voimaa, että pystyy juoksemaan kovaa kaikissa olosuhteissa, Korte totesi.

Juoksun voitti Italian Luminosa Bogliolo ajalla 12,87. Saksan Cindy Roleder oli toinen samalla ajalla ja Puolan Karolina Kołeczek kolmas sadasosan kärkikaksikolle hävinneenä.

– Hienosti nuo muut vetivät, Korte totesi.

Alkuerissä kiusannut kipu varpaassa ei Kortetta enää vaivannut.

– Varvas oli teipattu, eikä siinä tuntunut mitään. Verryttelyssä oli hyvä fiilis. Olin valmis juoksemaan kovaa, mutta se vaan ei vastatuuleen onnistu, Korte sanoi.

Korteen Superliigassa juoksema aika 13,20 on hänen ennätyksensä yli sekuntimetrin vahvuiseen vastatuuleen. Hänen entinen vastatuuliennätyksensä oli 13,38.

 

The post Suomalaiset laji lajilta Superliigan päätöspäivältä appeared first on Yleisurheilu.fi.