Sipponen heitti Lohjalla 57,79, Kööpikkä työnsi 19,10

Hallitseva Suomen mestari Timo Kööpikkä voitti Lohjan karnevaalien miesten kuulantyönnön kauden parhaalla tuloksellaan 19,10. Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Kööpikkä jäi ennätyksestään vain kolme senttiä.

– Tulos oli kauden paras, mutta yksikään työnnöistä ei ollut hyvä. Liuku sujui tällä kertaa hyvin, päinvastoin kuin kaksi viikkoa sitten Karjaalla, mutta työnnön loppuvaihe ei osunut kohdalleen, Kööpikkä sanoi.

Kankaanpään Seudun Leiskun Arttu Kangas on Suomen tilastoykkönen tuloksella 19,50, mutta Lohjalla hän joutui tyytymään tulokseen 18,76.

Kolmanneksi sijoittui kotikentällään työntänyt IF Raseborgin Tomas Söderlund tuloksella 18,05. Neljäs oli ennätystään sentillä lukemiin 17,77 parantanut Loimaan Voiman Nico Oksanen.

Sipponen: ”Huonolla heitolla lähelle ennätystä”

Keuruun Kisailijoiden Salla Sipponen voitti naisten kiekonheiton kauden kotimaisella kärkituloksella 57,79. Hän jäi ennätyksestään 57 senttiä. Kilpailu heitettiin 20 asteen lämmössä ihanteelliseen sivuvastaiseen tuuleen. Sipponen kertoi toivoneensa lämpimämpää säätä.

– Positiivista oli se, että pääsin huonolla heitolla lähelle ennätystä. En pysynyt heiton lopussa keskiakselilla, vaan kallistuin liikaa vasemmalle. Heitot eivät tuntuneet hyviltä, Sipponen kertoi.

– Odotan itseltäni tänä kesänä 60 metrin ylitystä.

Toiseksi Lohjalla sijoittui Viron Kätlin Tollasson tuloksella 55,46. Espoon Tapioiden Vilma Paakkala oli kolmas tuloksella 50,84.

Myös Kenttäurheilijat-58:n Johanna Lehtiö ja Laitilan Jyskeen Krista Uusi-Kinnala puhkaisivat 50 metriä. Viimevuotinen junioreiden MM-hopeamitalisti Virtain Urheilijoiden Helena Leveelahti sijoittui seitsemänneksi tuloksella 48,22.

Perälampi heitti kauden kärkituloksen

Miesten kiekonheiton voitti Espoon Tapioiden Oskari Perälampi kauden kotimaisella kärkituloksella 56,96. Aikaisempi kärkitulos oli Raine Munukan heittämä 56,78. Perälampi pääsi lähelle ennätystään, joka on 57,75.

– Olen tyytyväinen tulokseeni, vaikka kiekko olisi voinut lentää pidemmällekin. Tuuli oli juuri oikeakätiselle heittäjälle ihanteellisesti oikealta sivuvastainen, Perälampi kertoi.

Perälampi kaipaa heittoihinsa lisää rentoutta.

– Minun pitää työskennellä jaloilla nykyistä aktiivisemmin ja malttaa odottaa ylävartalolla. Heitin viime vuonna harjoituksissa yli 60 metriä.

Perälampi aikoo olla elokuussa huippuiskussa Kalevan kisoissa, Euroopan joukkuemestaruuskilpailuissa ja Ruotsi-maaottelussa.

Lohjalla toiseksi sinkautti Nokian Urheilijoiden Ville Kivioja tuloksella 55,31 ja kolmanneksi Lahden Ahkeran Sami Aartolahti tuloksella 53,41. Porin Yleisurheilun 43-vuotias Juha Lahdenranta kiusasi hyvin nuorempiaan tuloksella 53,36.

andblom ja Rautanen ylittivät 181 eri kilpailuissa

Entinen Suomen ennätysnainen Linda Sandblom voitti naisten korkeushypyn A-kilpailun tuloksella 181, mutta saman tuloksen hyppäsi myös aikaisemmin B-kilpailun voittanut Vilppulan Veikkojen Laura Rautanen.

A-kilpailuissa toiseksi sijoittui Turun Urheiluliiton Viivi Voutilainen tuloksella 178. Sandblom takelteli 178:ssa ylittäen sen vasta kolmannella yrityksellä. Voittokorkeuden hän selvitti ensimmäisellä yrityksellä.

– Olen tyytyväinen voittoon, mutta en tulokseen. Hyppääminen tuntui hyvältä, mutta tekniikkalajissa on vaikea saada kaikki palaset loksahtamaan kohdalleen samassa hypyssä. Tänään se ei onnistunut, Sandblom sanoi.

– Tavoitteeni on ylittää Dohan MM-kilpailujen tulosraja 194. Yleisurheilukesä on poikkeuksellisen pitkä, joten aikaa tulosrajan saavuttamiseen on, Sandblom tuumaili.

Kymäläinen kukisti Rouvalin ja Mäkitörmän

Kutkuttavan jännittävän naisten kuulakisan voitti Oriveden Ponnistuksen Kaisa Kymäläinen tuloksella 15,92. Myös Kuopion Reippaan Eveliina Rouvali pukkasi 15,92.

Kymäläinen vei voiton, koska hänen toiseksi pisin työntönsä kantoi 15,89 ja Rouvalin 15,88. Varpaisjärven Vireen Senja Mäkitörmä sijoittui kolmanneksi tuloksella 15,53. Neljänneksi sijoittui kuusinkertainen Suomen mestari Tampereen Pyrinnön Suvi Helin tuloksella 15,00.

Rouvali on tilastoykkönen tuloksella 16,10. Kymäläinen ja Mäkitörmä ovat toisena tuloksella 15,92. Mäkitörmällä on kolmikosta paras ennätys 16,95, jolla hän on Suomen kaikkien aikojen tilaston kahdeksas.

– Tämän kesän juttu on juuri tämä, että olemme erittäin tasaväkisiä. Voitamme toisiamme vuorotellen ja keskinäinen järjestyksemme voi olla mikä tahansa. Viemme toisiamme eteenpäin, Kymäläinen hehkutti.

Kymäläinen oli tyytyväinen tulokseensa.

– Se oli toistaiseksi kauden parhaani, mutta työnnöissä on parantamisen varaa teknisesti. Ylävartalon voima on hyvällä tasolla, mutta liukuun ja terävyyteen pitää keskittyä, kertoi pakittamalla työntävä Kymäläinen.

Rouvali aikoo olla huippukunnossa kahden viikon kuluttua Ruotsin Gävlessä pidettävissä 22-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Hän työnsi viime talvena hallissa 16,50, eikä ollut tyytyväinen Lohjalla työntämäänsä 15,92:een.

– Olen työntänyt harjoituksissa pidemmälle kuin tänään kilpailussa, mutta mieluummin säästän parhaat työnnöt EM-kisoihin. En kilpaile enää ennen EM-kisoja, Rouvali sanoi.

Kosonen vei miesten korkeuden, Eriksson jäi ilman tulosta

Miesten korkeushypyn ykköseksi kurotti 18-vuotias Tampereen Pyrinnön Daniel Kosonen tuloksella 208. Hän ylitti ensimmäisellä yrityksellä 202, 205 sekä 208. Kosonen yritti kolmasti 213:a, joka olisi ollut hänen ennätyksensä. Kosonen hyppäsi talvella hallissa nykyisen ennätyksensä 212.

– Ennätyksen kohentaminen on ollut tavoitteena jokaisessa kymmenessä kisassa tänä kesänä. Nousen hypyissä korkealle, mutta onnistun aina tiputtamaan riman pohkeilla tai kantapäillä, Kosonen tuskaili.

Kosonen on saavuttanut kolmen viikon päästä Ruotsin Boråsissa pidettävien 19-vuotiaiden EM-kilpailujen tulosrajan, 212. Hän on miesten kotimaan ulkoratatilastossa toisena tuloksella 210. Ykkönen on Lohjalla ilman tulosta jäänyt Salon Vilppaan Samuli Eriksson tuloksella 211. Erikssonin ennätys on peräti 220.

– Olen ärsyttävästi sentin päässä tilastokärjestä. Hyppään Tampereella keskiviikkona GP-kisoissa ja siellä kotikentällä aion räjäyttää pankin, Kosonen lupaili.

Lohjalla toiseksi pomppasi Lempäälän Kisan Matias Mustonen tuloksella 205 ja kolmanneksi kotikentällään kilpaillut Länsi-Uudenmaan Urheilijoiden Julius Kuusela tuloksella 202.

The post Sipponen heitti Lohjalla 57,79, Kööpikkä työnsi 19,10 appeared first on Yleisurheilu.fi.