Murto ja Wecksten Someron kärkinimet 

Salon Vilppaan Wilma Murto ja Karhulan Urheilijoiden Tomas Wecksten taivuttivat voitot Someron seiväskarnevaalien pääkilpailuissa tuloksin 545 ja 430. Murto päätti kilpailuun yrityksiin 440:n ja Wecksten 550:n ylityksestä.

– Hyvää tekemistä, Murto sanoi.

Murto harmitteli, että 440 olisi voinut mennä, jos hän olisi toiminut toisin seivästä valitessaan. Someron kisa oli hänelle kenraaliharjoitus ennen 22-vuotiaiden EM-kilpailua, jotka kilpaillaan vajaan parin viikon päästä Gävlessä.

– Ensi viikko otetaan ihan treenin kannalta. Toivon mukaan saisin 1-2 tekniikkaharjoitusta ennen EM-kisoja. Nyt on menty niin, että kisat ovat ne paikat missä on hypätty. Kaipaan varmuutta hyppäämiseen ja vähän lisää suorituskykyä, Murto sanoi.

Esbo IF:n Saga Andersson oli naisten kilpailussa toinen 415:n ylityksellä ja Oulun Pyrinnön Elina Lampela kolmas ylitettyään 400 metriä. Sen meni myös viidenneksi sijoittunut Porin Yleisurheilun Kiia Jullenmaa, joka rikkoi samalla 19-vuotiaiden EM-rajan.

Pyörivät tuulet Weckstenin kiusana

Wecksten ylitti 535 ja 545 ensimmäisellään, mutta 550 jäi ylittymättä. Edellytyksiä siihen oli, mutta tuulet tekivät hyppäämisen erittäin vaikeaksi.

– Alkujuoksuun tuli kova myötäinen joka sitten vaihtui lopussa sivutuuleen, mutta oli siinä nytkin yksi hyvä nousu, mutta rinnalla tiputin riman, Wecksten kertaili yrityksiään 550:stä.

Someron kisa kertoi, että Weckstenin alkukaudesta takkuillut hyppy alkaa pikku hiljaa löytyä.

– Parempaa se jo on, mutta tuloksen pitäisi olla siellä 560:n lukemissa ja jos menisin Dohan MM-kisojen rajan 571, voisin olla tyytyväinen, Wecksten sanoi.

– Alkukaudesta oli ongelmia askelmerkin kanssa, kun nopeutta on tullut niin paljon lisää, että merkki siirtyi 1,5 metriä taaksepäin. Nyt se asia on kunnossa.

Toiseksi kilpailussa sijoittui Latvian Mareks Ārents 545:n ylityksellä. Kolmas oli Tampereen Pyrinnön Urho Kujanpää 535:n ylityksellä.

Alajärven Ankkureiden Mikko Paavo oli viides 525:n ylityksellä. Se on hänen ennätyksensä ja rikkoi samalla 22-vuotiaiden EM-rajan.

The post Murto ja Wecksten Someron kärkinimet  appeared first on Yleisurheilu.fi.