Seuracupin toinen kierros hyvässä vauhdissa – ”Lasten heittäytyminen seiväshyppyyn oli hienoa”

Seuracupin piirikisojen toinen kierros on jo hyvässä vauhdissa, kun kilpailemaan on ehditty Suomussalmella, Joensuussa, Porissa, Riihimäellä ja Ristiinassa. Kilpailut jatkuvat 7. elokuuta asti, jonka jälkeen finalistit ovat selvillä.

Riihimäellä vietettiin iloinen yleisurheiluilta, jossa Riihimäen Kiskon nuorisopäällikkö Anne-Mari Vallioniemi iloitsi monesta asiasta.

– Lasten heittäytyminen seiväshyppyyn oli hienoa. Aika moni oli ensimmäistä kertaa kilpailussa hyppäämässä. Omaan silmääni on kiva juttu, kun lapset innostuvat. Vaikka on kyse aika haastavasta lajista, joka vaatii myös aika paljon uskallusta. Viestit tietysti sytyttää lapset ja aikuiset aina kannustamaan toinen toistaan, seiväshypyn lajijohtajana toiminut Vallioniemi kertoo.

Myös Kiskossa on ollut tänä kesänä hyvä meininki junnupuolella. Joukkueena toimimista kannustava ja sitä korostava Seuracup on ollut mieluinen juttu.

– Kaverit kannustavat toisiaan. Siinä on yhteistekemisen meininkiä, Vallioniemi kiittelee.

Ristiinassa seitsemän seuraa oli joukkueena mukana, lisäksi oli yksittäisiä urheilijoita muualta. Todella helteinen sää toi nuorille urheilijoille haastetta, mutta meno oli iloista.

– Tapahtuma oli hyvä. Fiilis oli hyvä, kannustettiin reilusti toisia. Seuracup on mukava tapahtuma, joka toivottavasti pysyy ja saa jatkoa, Kirsi Olkkonen Ristiinan Urheilijoista sanoo.

Porissa Satakunnan piirifinaalin voitti Porin Yleisurheilu. Kuntaliitoksen myötä täksi kaudeksi suurten kaupunkiseurojen C-ryhmään siirretty Noormarkun Nopsa oli toinen.

– Noormarkun Nopsa piti viime vuoteen asti hallussaan Seuracupin pisintä mitaliketjua sijoittumalla vuosina 2007-2018 joka kerta (12) kolmen parhaan seuran joukkoon Mega-sarjan valtakunnallisessa finaalissa. Nopsassa korostuu edelleen vahvana seurahenki ja ajatus, että maasta se pienikin ponnistaa, sanoo Nopsan puheenjohtaja Ilkka Herrala.

Porissa T15-sarjan aitajuoksussa näkyi hyvin lajin tämänhetkinen taso ja suosio. Koko kärkiviisikko paineli 13 ja 14 sekunnin väliin. Lujinta vauhtia kärjessä viiletti Lauttakylän Lujan Olivia Kärki.

Tästä nopsalaistyttöjen ryhmästä löytyy nopeutta, notkeutta, voimaa ja taitoa niin juoksuihin, hyppyihin kuin heittoihin – ja vielä telinevoimisteluunkin.

 

The post Seuracupin toinen kierros hyvässä vauhdissa – ”Lasten heittäytyminen seiväshyppyyn oli hienoa” appeared first on Yleisurheilu.fi.