Sää helli, urheilijat viihtyivät ja toimitsijat jaksoivat urakoida

Hellesää ja Espoon Leppävaaran kenttä urheilupuistoineen loivat ideaalit puitteet nelipäiväiselle Youth Athletics Games (YAG) -nuorisoyleisurheilutapahtumalle. Upea tunnelma syntyi liki 300 talkoolaisen ja  vajaan 1700 urheilijan yhteistyöllä.
– Hyvä fiilis tästä jäi, vaikka YAG on työläs tapahtuma, Esbo IF:n puolesta kisajärjestelyistä vastannut Anders Wikholm kiteytti.
Reilun 4000 lajisuorituksen järkälemäinen tapahtuma oli Esbo IF:n ja Espoon Tapioiden yhteinen voimanponnistus, josta edelsi Leppävaaran kentällä urheiltu Motonet GP -sarjan avauskilpailu. 
Varsinainen YAG piti sisällään viestipäivän, kaksi juoksu- ja kenttälajien kilpailupäivää sekä päätöspäivä, jolloin Leppävaarassa kilpailtiin YAG:n kävelyt ja maantiekävelyn SM-kilpailut.
– Toimitsijoille Motonet GP:stä alkanut rupeama oli aika rankka, mutta minusta ne toimivan yhdessä hyvin juuri näin, että ensin on Motonet GP ja YAG alkaa seuraavana päivänä, Espoon Tapioiden puolesta kisajärjestelyitä vastannut Esko Kuha sanoo.
– Leppävaaran stadion on hyvä paikka tuollaisille tapahtumille.
 
Viestipäivä oli hyvä ratkaisu
 
Kuha ja Wikholm olivat yhtä mieltä siitä, että viestijuoksupäivän ottaminen YAG:n ohjelmaan oli hyvä ajatus.
– Päätös järjestää torstaina erillinen viestipäivä oli hyvä ratkaisu. Mukana oli vajaat 390 viestijoukkuetta, mikä on hurja määrä. Viestipäivä on varmaan hyvä ratkaisu jatkossakin, Kuha arvioi.
Wikholmille yksi tapahtumaan mieleenpainuvimmista hetkistä osui YAG-viikon päätöspäivään, kun Aku Partanen rikkoi valmentajansa 20 vuotta vanhan SE:n miesten 30 kilometrin maantiekävelyn SM-kilpailussa.
– Oli suuri ilo ojentaa kulta yhtä aikaa nykyiselle ja edelliselle SE:n haltijalle Wikholm muisteli palkintojenjakoa, jossa palkittiin myös voittajan valmentaja.
Myös urheilijat jättivät Espoon tyytyväisenä. Gallup-kysely kisapäivinä tuotti urheilijoita kehuvia lausuntoja. Siihen oma osuuteensa oli myös hellesäällä.
– Majoitus on lähellä ja tässä on ympärillä kaikenlaista muutakin, kuten uimapaikka ja kauppoja. Fiilis kentällä on hyvä. Yksi kauden parhaista ja tärkeimmistä kisoista,  totesi moni nuori. 
Kuhan mukaan näin arvioivat Leppävaaran kisa-aluetta myös lasten huoltajat.
– Sitä kiiteltiin, että fasiliteetit ovat toimivat: koulumajoitus on lähellä, käytössä on maauimala ja kävelymatkan päässä on myös hotelleja, jotka olivatkin hyvin suosittuja majoituspaikkoja, Kuha sanoi.
– Sitäkin kiiteltiin, että läheltä löytyi kauppoja.
 
Onko YAG:lla kasvun varaa?
 
Paljon YAG:lla on kasvun varaa, vai onko lainkaan?
– Ajallisesti ollaan varmaan maksimissa, eli neljässä kisapäivässä. Sitä voisi ehkä miettiä, että kävelyt olisivat viestipäivän kanssa yhdessä, jolloin oltaisiin kolmessa päivässä, Wikholm sanoo.
– Itse pitäisin tapahtuman yhdellä stadionilla, joten lajiohjelmaa pitäisi varmaan miettiä, jos tapahtumaa halutaan kasvattaa.