Pitkän kilpailu-uran ensimmäinen voitto Pihtiputaan keihäskarnevaalien pääkilpailusta maistui Antti Ruuskaselle. Siihen riitti neljännellä kierroksella heitetty 82,20.

– Se on alkanut olla keihäspiireissä jo vähän humoristinen juttu, ettei Ruuskanen ole voittanut keihäskarnevaalien pääkilpailua, Ruuskanen veisteli.

Ennen sunnuntain kilpailua Ruuskasen, 35, edellinen voitto keihäskarnevaaleilta oli vuodelta 1997. Silloin hän nousi korkeimmalle palkintokorokkeelle 13-vuotiaiden poikien keihäskisan voittajana.

– Aika usein on tähän aikaan kesästä ollut kaikenlaisia vaivoja, mutta nyt mies on terve, ja kisa sopi hyvin aikatauluihin, Ruuskanen sanoi. Hän viitaten siihen, että karnevaalikisoja on vuosien varrella jäänyt väliin.

Pihtiputaalla Ruuskasen parhaat heittonsa kantoivat 83,20 ja 80,24. Parempaankin olisi ollut edellytyksiä, mutta kaksi heittoa lipsui käsistä, eikä muissakaan tekniikka ollut ihan parhaimmillaan.

–Viimeisessä heitossa oli hyvä tälli, mutta tuki luisti. Kilpailuun ei ollut muuta tavoitetta kuin voittaa. Tosin monta kertaa juuri sillä tavalla se paras tulos tulee, kun vastaa kavereiden heittoihin, Ruuskanen sanoi.

Kuusela testasi arvokisoihin valmistautumista

Parhaan vastuksen Ruuskaselle tarjosivat toiseksi tuloksella 81,52 heittänyt Kiinan Liu Qizhe sekä Toni Kuusela, joka oli kolmas 80,86 kantaneella heitolla. Kuuselalle kisa oli eräänlainen testi.

– Tätä kisaa edeltäneen viikon valmistautuminen tehtiin samalla tavalla kuin on suunnitteilla, että se tehtäisiin MM-kisoissa Dohassa, jos sinne valitaan, Kuuselaa valmentava Petteri Piironen sanoi.

Kisan Kuusela heitti vähän samaan tapaan kuin se olisi ollut MM-karsinta. Tulos syntyi heti ensimmäisellä heitolla, mutta muista heitoista pöytäkirjaan jäi vain ruksi.

– Olin päättänyt satsata vain kolmeen heittoon. Voi sitä karsintakisaksikin kuvata, mutta tässä myös toinen kisa tulossa heti keskiviikkona Tampereella, Kuusela sanoi.

Piirosen mukaan kisa kertoi, että pieniä tarkistuksia Kuuselan arvokisojen valmistautumisviikkoon tulee, vaikkei Pihtiputaalla huonosti mennyt. Karnevaalimittelö oli vasta kolmas kilpailu, jossa Kuusela heitti yli 80 metriä.

– Vain yksi onnistuminen tuli, mutta ei se huonosti ollut, Kuusela sanoi.

Kisan yllättäjä oli Sami Peltomäki, joka sipaisi 78,10 ja oli neljäs. Keihäskarnevaaleilla kouluttajana ollut heittäjä on viimeksi heittänyt yhtä pitkälle kaksi vuotta sitten.

The post Ruuskanen viimein karnevaalikisan voittajien joukkoon: ”Viimeisessä heitossa oli hyvä tälli, mutta tuki luisti” appeared first on Yleisurheilu.fi.