Kangas heitti kesän parhaansa, Jääskeläinen ennätykseen, Alafrantin neuvoista apua

Turun Urheiluliiton Jatta-Mari Jääskeläinen oli yhtä hymyä Pihtiputaan keihäskarnevaalien jälkeen. Hän paransi ennätystään metrillä tuloksella 57,47, joka riitti kolmanteen sijaan

– Se oli hyvä heitto. En odottanut mitään. Läksin vain tekemään teknisesti hyviä heittoja, lietolaisheittäjä sanoi.

Voittoon Pihtiputaalla heitti Kiinan Liu Shiying, jonka kolmas heitto kantoi 65,09. Seinäjoen seudun Urheilijoiden Jenni Kangas oli toinen kesän parhaallaan 57,70. Kauden paras parani yli kahdella metrillä.

Keväällä Kankaan harjoittelua jarruttanut pieni repeämä takareidessä  ei enää kiusaa. Fyysinen kunto on hyvä ja heittäjän odotukset korkealla.

– Ihan hyvä fiilis ja tuntuma oli, ei vaan tullut osumia. Nyt tarvitaan lisää hyviä heittotreenejä, Kangas sanoi.

Kangas pisti kahteen viimeiseen heittoon hieman lisää rutistusta, mutta ei vielä onnistunut pääsemään niille lukemille, joille kunto edellyttää.

– Heti kun pistää lisää yritystä, se menee vielä herkemmäksi. Nyt sain neljännen heiton nousemaan hyvin, mutta tuo pisin jäi matalaksi, Kangas sanoi. Kankaan toiseksi ja kolmanneksi paras kantoivat 53,45 ja 55,55.

Jääskeläinen yllättyi

Jääskeläinen heitti kolmannellaan 54,37 ja sitten viimeisellään 57,47.Rovaniemellä fysioterapiaa opiskelevalle heittäjälle ennätys oli yllätys.

– Hienoa, että pystyin tuollaisen heiton tekemään. Toivottavasti pystyn siihen jatkossakin, Jääskeläinen sanoi.

Jääskeläisen, 25, on saanut Rovaniemellä harjoitteluunsa taustatukea vuoden 1990 Euroopan mestarilta Päivi Alafrantilta, joka on ollut apuna, mutta ei varsinaisena valmentajana.

– Päivi on tuonut heittoon uudenlaista näkemystä, kuten kovempaa vauhtia, jota nyt käytin, Jääskeläinen sanoi.

Kesän kotimaista kärkitulosta halussaan pitävä Joensuun Katajan Heidi Nokelainen oli neljäs heitettyään 56,05. Nokelaisen heitto ei ole viime kisoissa löytänyt teknisesti aivan jengoilleen.

– Nyt kokeilin heittää hitaammasta vauhdista. Tuntui, että lompsin, mutta heittäminen oli teknisesti helpompaa. Ylävartalo kuitenkin varasti edelleen. Teen nyt kunnon treenipätkän, ja heitän Joensuun gp-kisoissa ja sitten vasta Kalevan kisoissa, Nokelainen tuumi

 

tuloksia

 

 

The post Kangas heitti kesän parhaansa, Jääskeläinen ennätykseen, Alafrantin neuvoista apua appeared first on Yleisurheilu.fi.