Ruuskanen hoitaa kantapäävaivan levolla, Kuusela heittää Superliigassa

Toni Kuusela vaihtuu Suomen joukkueen keihäänheittäjäksi viikonvaihteessa Puolan Bydgoszczissa kilpailtavassa EM-joukkuekilpailun Superliigassa.

Alunperin joukkueeseen valittu Antti Ruuskanen jättää kilpailun väliin parannellakseen Lapinlahden GP-kilpailussa iskun saanutta tukijalkaansa, joka ei ehtinyt parantua Kalevan kisoihin mennessä. Ruuskanen kilpaili Lappeenrannassa keihäsfinaalissa kantapää puudutettuna.

Ruuskasen managerin Juha Lindblomin mukaan Ruuskasen tiimi päätti, että jalka hoidetaan kuntoon levolla. Ruuskanen on mukana jo 24.-25. elokuuta Tukholmassa kilpailtavassa Ruotsi-ottelussa.

– Loppukesää ja syksyä  ajatellen tukijalan tilanne ei aiheuta huolta. Nyt vaiva estää täysivauhtiset -ja tehoiset heitot ja vaikuttaa heittotekniikkaan. Kunnollinen paraneminen vaatii pienen lepo- ja harjoitustauon, Lindblom kertoo.

Kuortaneen kuntoa edustava Toni Kuusela kilpailee viikonvaihteessa ensi kertaa urallaan EM-joukkuekilpailussa. Hän sijoittui Lappeenrannan Kalevan kisoissa kolmanneksi ja on tällä kaudella heittänyt 83,40.

– Ruuskasen paikkaa tarjottiin myös Kalevan kisojen voittajalle Lassi Etelätalolle, mutta hän päätti pysyä aiemmin itselleen laatimassaan kilpailusuunnitelmassa, kertoo SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola.

Chokairy 400 metrille, Rauma 5000 metrille 

Suomen superliigajoukkueesta jää pois myös pikajuoksija Milja Thureson. Hänen tilallaan 400 metrillä juoksee HKV:n Amira Chokairy, joka oli jo aiemmin valittu 4 x 400 metrille. Miesten 4 x 100 metrin joukkue muuttuu niin, että Otto Ahlfors jää pois. Hänen tilallaan juoksee Kokkolan Työväen Urheilijoiden Konsta Alatupa.

Naisten pitkillä kestävyysjuoksumatkoilla joukkueessa on kaksi muutosta: Camilla Richardsson juoksee Bydgoszczissa vain 3000 metrin esteet ja hänen tilallaan 5000 metrillä kilpailee Forssan Salaman Janica Rauma. Naisten 3000 metrille Rauman tilalle nousee IK Falkenin Nathalie Blomqvist.

Bydgoszcziin matkustavassa joukkueessa on varamiehenä pika- ja aitajuoksija Eveliina Määttänen.

Kuva: Iris Hahn

Lisätiedot:

Kari Niemi-Nikkola

Suomen Urheiluliitto

Valmennusjohtaja

kari.niemi-nikkola@sul.fi

0400 603263

Mediatiedustelut koskien Antti Ruuskasta:

Jarno Lindblom

044 5255888.

 

The post Ruuskanen hoitaa kantapäävaivan levolla, Kuusela heittää Superliigassa appeared first on Yleisurheilu.fi.