Richardssonin ja Raitasen juoksujuhla sytytti Lapinlahdella, Ruuskanen: Verryttelyn varovaisuus jäi päälle

Camilla Richardsson ja Topi Raitanen sytyttivät Lapinlahden Motonet GP:n yleisön sadekelin siivittämässä juoksujuhlassa. Richardsson juoksi 5000 metrillä roiman ennätysparannuksen aikaan 15.37,02, jolla hän nousee kotimaan kaikkien aikojen tilastossa viidenneksi.

Raitanen juoksi 3000 metrin esteet parin viikon Sankt Moritzin vuoristoleirin jälkeen uransa toiseksi parhaaseen aikaan 8.22,75. Se riitti toiseen sijaan, kun Algerian Bilah Tabti kukisti Raitasen kiritaistossa sekunnin sadasosalla

Toisena tuli maaliin myös Richardsson. Naisten 5000 metriä voitti Valko-Venäjän Katsjarina Karnejenka ennätyksellään 15.34,51.

Richardssonin ennätys ennen Lapinlahden kilpailua oli neljä vuotta sitten juostu 15.57,95. Nyt minimitavoite oli rikkoa se, mutta kun juoksu kulki Richardsson antoi mennä.

– Itse ajattelin sellaista 15.50:n aikaa, mutta valmentaja Jukka Keskisalo sanoi, että älä ajattele aikaa, anna mennä. Onneksi Jukka sanoi niin, Richardsson hehkutti.

– Vaikka lopussa oli tietysti vaikeaa, mutta juoksu oli kaikkiaan niin helppoa. Nyt voi viimeistään sanoa, että en ole huonossa kunnossa.

Puheilla kunnostaan Richardsson viittasi siihen pitkään kuntoutukseen, jonka hän on käynyt läpi viime kesän Kalevan kisoissa tulleen nilkkavamman jälkeen.

Richardsson ja Karnejenka olivat vielä kilometrin päässä maalista lähes 50 metriä kärjen takana, kunnes Richardsson lähti takaa-ajoon ja kiri viimeisen kilometrin 2.57:ään. Karnejenka jäi hänestä jo kymmenisen metriä, mutta nousi loppusuoralla uudelleen ohi.

Richardsson rikkoi hiljattain Pariisissa 3000 metrin estejuoksun MM-rajan ennätyksellään 9.38,93, jota hän yrittää parantaa ensi viikolla Joensuun GP:ssä.

Raitanen: Päätin, että juostaan sitten vain sijoituksista

Raitasen toiveissa oli rikkoa 8 minuuttia 20 sekuntia, mutta juoksun vauhdittajaksi hankitun Kenian Lawrence Kemboin vauhti putosi tuntuvasti toisella kilometrillä, eikä Raitasen pitkä 500 metrin kiri enää riittänyt paikkaamaan eroa.

– Verryttelyssä tuntui sen verran tahmealta, että ajattelin siinä kun vauhti hidastui, että juostaan sitten vain sijoituksista. Ei ollut sellainen päivä, että olisi tehnyt mieli ahdistaa. Raitanen viittasi siihen, ettei halunnut mennä toisella kilometrillä itse kärkeen.

Avauskilometri meni 2.45:een ja toinen 2.51:een. Raitasen edellinen estekilpailu oli Turun Paavo Nurmi Games yli kuukausi sitten, ja se tuntui sateen kastelemalla radalla.

– Olin tehnyt yhden estetreenin tässä välissä ja juoksun alussa tuntui, että kaikki esteet tulevat vähän päälle, Ja uudelleen lopussakin rytminvaihdoksen jälkeen esteet alkoivat taas tulla päälle, varsinkin viimeinen kuivaeste, Raitanen kertaili.

Juoksu jätti Raitaselle tunteen, että vuoristoleirin jälkeen kunto on mennyt hyvään suuntaan. Ensi viikon keskiviikkona hän käy Joensuussa Jukka Keskisalon vuonna 2009 juokseman 3000 metrin kenttäennätyksen 7.49,05 kimppuun. Raitasen oma ennätys on tänä keväänä Norjassa juostu 7.56,10.

Ruuskanen: Veryttelyn varovaisuus jäi päälle

Viiden vuoden tauon jälkeen Lapinlahdella kilpaillut Antti Ruuskanen oli keihäskilpailun kolmas heitettyään 77,42. Kisa käytiin sateen kastelemalla radalla. Kisan voitti Liettua Edis Matusevičius, joka heitti 78,15 ja Latvian Catis Čakšs oli toinen tuloksella 77,81.

– Tällaisessa kelissä on heitetty yli 80-metrisiä. Kyllä se nyt oli miehen huonoutta. Verryttelyn varovaisuus jäi päälle. Harjoituksissa on mennyt hyvin. Odotin paljon parempaa, Ruuskanen arvioi.

The post Richardssonin ja Raitasen juoksujuhla sytytti Lapinlahdella, Ruuskanen: Verryttelyn varovaisuus jäi päälle appeared first on Yleisurheilu.fi.