Richardsson rikkoi estejuoksun MM-rajan ennätyksellään: Jo aamulenkillä tunsin, että on kevyet jalat

Vasa IS:n Camilla Richardsson rikkoi 3000 metrin esteissä Dohan MM-kisojen tulosrajan ennätyksellään 9.38,93 Pariisin kupeessa Saint-Maur-des-Fossésissa käydyssä kilpailussa. 

Richardsson voitti kilpailun ja nousi ennätyksellään Suomen kaikkien aikojen tilastossa toiseksi. Edellä on vain SE:n 9.24,70 viisi vuotta sitten juossut Sandra Eriksson. Richardssonin aiempi ennätys oli toissa vuonna juostu 9.41,73. 

Richardsson tuli keskiviikon kilpailuun Janica Rauman kanssa suoraan Sveitsin St. Moritzin kahden viikon vuoristoleiriltä. Kisa eteni puoliväliin Richardssonin ja juoksuun suomalaiset kutsuneen ranskalaisen Emma Oudioun vuorovedolla. Sen jälkeen Richardsson pysyi yksin kärjessä maaliin asti.

– St. Moritzin leiri meni hyvin. Tiesin, että pystyn juoksemaan MM-rajan alle, mutta kun tulee vuoristosta alas, ensimmäisistä päivistä ei koskaan tiedä, onko hyvä vai huono päivä. Tiistai oli aivan kamala päivä, Richardsson kertaili.

– Soitin tiistaina valmentajalleni Jukka Keskisalolle, että tästä ei tule mitään, johon hän totesi, että älä hätäile, juoksun ei tarvitse kulkea tänään, huomenna se kulkee, ja niin siinä kävi. Heti aamulenkillä tunsin, että nyt on kevyet jalat.

Saint-Maur-des-Fossésissa naisten estejuoksussa oli kaikkiaan 27 juoksijaa ja tunnelmaa.

– Paikalla oli paljon yleisöä ja hyvä tunnelma. Oma juoksu tuntui hyvältä jo verryttelyssä, Richardsson sanoi.

Rauma: Irtiottoa ei ollut

Janica Rauma oli juoksussa viides ajalla 10.06,91. Rauman kiusana oli läpi vuoristoleirin hermopinne takareidessä, joka on kiusannut häntä ennenkin. Keskiviikon kilpailussa kipua ei tuntunut, mutta juoksu ei muuten onnistunut aivan Rauman toivomalla tavalla.

– Kauden edellisessä estejuoksussa Jyväskylässä lähdin liian lujaa. Nyt vissiin läksin liian hiljaa, kun radan kello näytti viisi sekuntia väärin. Juoksu tuntui kevyeltä loppuun saakka, mutta irtiottoa ei ollut, Rauma sanoi.

Richardssonin ja Rauman kausi jatkuu Lapinlahden gp-kilpailussa 17. heinäkuuta.

 

The post Richardsson rikkoi estejuoksun MM-rajan ennätyksellään: Jo aamulenkillä tunsin, että on kevyet jalat appeared first on Yleisurheilu.fi.