Raitaselle rakentuu tasokas juoksu, PNG:n estekisassa haetaan stadionin ennätystä

Paavo Nurmi Gamesin osanottajalistat täyttyvät kovaa kyytiä. Topi Raitaselle on Turussa 11. kesäkuuta tarjolla tasokas ja tasainen 3000 metrin estekisa, jossa kärjen tavoitteena on stadionin ennätys.

Kilpailun voittoa puolustaa Kenian Nicholas Bett, joka juoksi viime vuoden stadionin ennätykseksi 8.19,14.

– Sitä ennätystä lähdetään nyt rikkomaan ja juoksijajoukko on sellainen, että siitä pitäisi tulla tasainen kilpailu, sanoo kisojen urheilijahankinnoista vastaava Arttu Salonen.

Bett, 22, avasi kautensa Dohassa Timanttiliigassa ajalla 8.16,66. Kuluvan kevään aikojen perusteella kisan tilastosuosikki on kuitenkin Kenian Lawrence Kemboi, joka oli Dohassa kuudes ennätyksellään 8.13,59.

Turussa juoksevat myös tuore Aasian mestari, Bahrainin kenialaistaustainen John Koech, ex-junioreiden maailmanmestari kenialainen Barnabas Kipyego ja etiopialainen Getnet Wale.

Kipyego  on tällä kaudella juossut 8,21,67. Wale, 18, puolestaan voitti hiljattain kotimaansa mestaruuden ajalla 8.29,1. Tulos syntyi Addis Ababassa, eli noin 2300 metrin korkeudessa merenpinnalta. Viikonvaihteen Osakan kilpailussa hän oli toinen ajalla 8.23,01.

Pohjoismaista väriä kisaan tuovat Tanskan Ole Hesselbjerg, Norjan Tom Erling Kårbö sekä Ruotsin Napoleon Salomon, joka juoksi viime vuonna esteet 8.23,54. Kuluvan vuoden helmikuussa hän juoksi puolimaratonilla Ruotsin ennätyksen 1.01.17.

Raitasen ennätys on viime kesänä Berliinin EM-areenalla juostu 8.28,48. Hallikauden juoksujen perusteella sille ei voi povata pitkää ikää. Ennätyksensä kimppuun käy Turussa myös Hannu Granberg. Viime vuonna matkan 8.47,62 juossut espoolainen oli hallikaudella ennätysvireessä ja voitti keväällä maantiejuoksun Suomen mestaruuden.