Raitanen ei löytänyt tehoja viimeiselle kilometrille, ”Jalat eivät vaan kestäneet happoja”

Topi Raitanen teki tylyn havainnon kahden kilometrin jälkeen Dohan MM-kisojen 3000 metrin esteiden alkuerissä. Kun vauhtia olisi pitänyt kiristää, ja juosta viimeinen 1000 metriä kovaa, jaloista ei löytynyt virtaa.

– Kesällä on menty monta kertaa tuollaista matkavauhtia, mutta nyt loppuaika oli melkein  8.33, kun kesällä se oli ihan muuta. Jalat eivät vaan kestäneet happoja. En saanut niitä liikkeelle, Raitanen harmitteli.

Raitanen sijoittui kenialaisen MM- ja olympiavoittaja Conseslus Kipruton voittamassa erässä kahdeksanneksi ajalla 8.32,44, kun finaalipaikkaan vaadittiin aikavertailusta 8.22,51. Kipruto voitti erän ajalla 8.19.20

Raitanen sairasti kuumeisen flunssan kolmisen viikkoa sitten. Se keskeytti harjoitusjakson, jota hän oli tekemässä Liikuntakeskus Pajulahdessa alppimajaa hyödyntäen. Flunssa pakotti rukkaamaan MM-kisojen viimeistelyharjoittelua, joka näkyi Dohassa, vaikka Raitanen oli vielä kisaa edeltävinä päivinä toiveikas kuntonsa suhteen.

– Ei tässä sen yhden flunssan taakse voi mennä, mutta tietenkin sellaisen jälkeen joutuu aloittamaan harjoitellun napsun matalammalta tasolta, Raitanen sanoi.

Dohan alkuerät olivat kovatasoiset. Raitanen on alittanut nyt aikavertailusta finaaliin vaaditun ajan vain kesäkuisessa ennätysjuoksussaan Turussa, joka sujui ajassa 8.21,47.  Vaikka Raitanen ei Dohassa aivan ennätysvireessä ollut, tehojen puute viimeisellä kilometrillä oli yllätys.

– Huono juoksu. Ei MM-kisoissa tuollaisella ajalla kuulukaan päästä jatkoon, Raitanen sanoi.

”Isossa kuvassa mentiin napsu eteenpäin”

MM-finaalin lipuminen sivu suun oli pettymys, mutta kauden Raitanen päätti kauden tyytyväisenä. Kesän mittaan hän nosti tuntuvasti tasoaan, rikkoi olympiarajan ja alkaa nyt  ylimenokauden jälkeen keskittyä rakentamaan kuntoaan Tokion olympialaisiin.

– Isossa kuvassa mentiin napsu eteenpäin, eikä yhden huonon kisan perusteella kannata mennä koko kautta murskaamaan, Raitanen sanoi.

Raitaisen mukaan tulevalla kaudella jatketaan valmentaja Janne Ukonmaanahon kanssa hyväksi havaitulla linjalla, mutta mukaan on tulossa lisää yhteistä leiritystä Ruotsin mailerihuipun Kalle Berglundin ja muiden kovan tason juoksijoiden kanssa.

Myös suunnistus jää kuvasta käytännössä kokonaan ja kilpailut painottuvat koviin kansainväliin kisoihin.

– Nyt ei tule Tiomilaa eikä Jukola ohjelmaan, Raitanen sanoi.

Kun Tokion olympialaiset alkavat Raitasen toiveissa on, että jaloissa on yhtä kevyt tunne kuin Tukholman Ruotsi-ottelun 3000 metrin esteiden voittojuoksussa.

– Ruotsi-ottelun viimeinen 1000 metriä oli kauden paras. Se meni helposti, Raitanen sanoi

The post Raitanen ei löytänyt tehoja viimeiselle kilometrille, ”Jalat eivät vaan kestäneet happoja” appeared first on Yleisurheilu.fi.