PM-maastokatsastus ja Flying Finns -sarjan  huipentuma Pajulahdessa

Syksy kotimainen maastojuoksukausi huipentuu Pajulahti Cross Country Carnival – tapahtumassa, joka järjestetään Liikuntakeskus Pajulahdessa 26.-27.lokakuuta. Tapahtumassa nuoret ja seurat ratkovat Flying Finns-seurakilpailun loppusijoitukset. Miehet, naiset ja 19-vuotiaat juoksevat katsastuksen PM-maastoihin.

Pajulahden maastojuoksutapahtuma alkaa lauantaina (26.10.) 11-15-vuotiaiden sarjoilla sekä masters- ja kuntosarjojen 7,5 kilometrin maastojuoksulla. Paikalla on silloin myös joukko kotimaisia kestävyysjuoksun ex-huippunimiä Legendojen juoksussa.

Ex-juoksijahuippujen ajatuksia ja tarinoita pääsee lauantaina kuulemaan myös Legendojen illassa Pajulahden olympiakabinetissa. Tapahtuman juontaa SUL:n Respect-ohjelman vetäjä, Jarmo Mäkelä. Kestävyysjuoksun kotimaisista huippunimistä ovat mukana ovat mm. estejuoksun olympiamitalisti Tapio Kantanen ja 1500 metrin EM-hallien kultamitalisti Antti Loikkanen.

PM-katsastus sunnuntaina

Sunnuntain (27.10) pääkilpailut Pajulahti -hallin maastossa ovat katsastus Pohjoismaiden mestaruusmaastoihin. PM-maastot järjestetään Vierumäellä marraskuun 10. päivä ja siellä kilpaillaan miesten, naisten ja 19-vuotiaiden sarjoissa. PM-joukkueet valitaan katsastuskilpailun ja kesän näyttöjen perusteella.

Sunnuntaina Pajulahden maastokarnevaaleissa juostaan myös 11-15-vuotiaiden 6 x 1,5 kilometrin maastojuoksuviestit.

Lahden Ahkera johtaa kestävyysjuoksun Flying Finns -seurakilpailua ennen sarjan päättävää Pajulahti Cross Country Carnivalia. Flying Finns -sarjaan kuuluvat myös SM-maastot, Helsinki City 5 -juoksu ja Jämsän kestävyysjuoksukarnevaalit.

Lahden Ahkeran jälkeen seuraavina seurojen kilpailussa, pienin eroin ovat Jyväskylän Kenttäurheilijat, Porvoon Urheilijat, Helsingin Kisa-Veikot ja Turun Urheiluliitto. Pisteillä on 128 seuraa.

Flying Finns –yksilökilpailujen sarjojen kärjessä ovat 19-vuotiaissa Karhulan Katajaisten Niko Putkinen ja Kenttäurheilijat-58:n Edith Eikkinen. 17-vuotiaiden kärjessä ovat Lahden Ahkeran Wäinö Hautala ja Turun Urheiluliiton Heljä-Viivi Unkila.

Ilmoittautumiset

www.pccc.fi

 

 

 

 

The post PM-maastokatsastus ja Flying Finns -sarjan  huipentuma Pajulahdessa appeared first on Yleisurheilu.fi.