Pika-aiturit kirittävät toisiaan kohti parempia aikoja – Björkgren ja Lindholm 17-sarjojen nopeimmat

Sekä poikien että tyttöjen aitajuoksuissa on YAG:ssä nähty tiukkoja taisteluja ja kovia suorituksia, joihin kilpakumppanit toisiaan kirittävät. N17-sarjassa Lappeenrannan Urheilu-Miesten Tanja Kokkonen nauttii kovasta kilpailusta:

– Se tuo motivaatiota ja kiriä kisoihin, Kokkonen kiitteli.

YAG:ssä Kokkonen oli toinen ajalla 13,72. Alkuerissä hän juoksi ennätyksensä 13,66.

– Finaalissa ei oikein kulkenut, tuntui aika löysälle. Ihan ookoo, olen tyytyväinen ainakin alkueräjuoksuun ainakin tyytyväinen, Kokkonen sanoi.

Finaalissa Kokkosen edelle ehti seurakaveri Sofia Lindholm ennätyksellään 13,66. Hyvätasoisen kilpailun kolmas oli Kuivasjärven Auran Sofia Stång ajalla 13,79.

– Ajasta olen yllättynyt. Finaalissa loppu oli parempi kuin alkuerässä, ikäluokan kaikkien aikojen kotimaisessa tilastossa 11:nneksi noussut Lindholm sanoi.

Lindholmin aiempi ennätys ennen sunnuntaita oli 13,91, alkuerissä hän kipaisi 13,82. Hänellä on takanaan sairastelujen jälkeen monta kuukautta hyvää harjoittelua, joka on tuonut kehitystä.

– Varmaan lähdössä, räjähtävässä voimassa ja nopeudessa on tullut parannusta, täksi vuodeksi LUM:n väreihin siirtynyt.

M17-sarjan 110 metrillä voiton vei IF Drottin Alexander Björkgren ajalla 14,31. Muista mitalisijoista käytiin sadasosataisto, sillä JKU:n Arttu Peltola oli toinen ajalla 14,60 ja IF Åsarnan Fredkrik Björkqvist kolmas 14,61.

– Oli oikein hyvä juoksu. Vähän osuin aitoihin, mutta oikein hyvä. Lähtökin onnistui. Finaali oli alkuerää parempi, Björkgren sanoi.

Aituritriolla oli hymy herkässä myös palkintojenjaossa, jossa voittajan tavoin iloisina poseerasivat myös muut mitalistit.

– Molemmat juoksut tänään olivat tasapainoisesti hyviä, mutta ennätystä ei vielä tullut. Vaihdoin alkukaudelle seiskaan lähdön, nyt tuntui, että sain alkuerässä sen aika hyvin toimimaan. Vielä terävyyttä kun saisi, tulisi kovempikin aika. Finaali oli vähän laiskaa, olin jo vähän väsynyt, Peltola sanoi ja arveli kesän aikana pystyvänsä 14,30:n paikkeille ennätyksensä hilaamaan.