Jenni Kangas viihtyi YAG-junioreiden parissa: ”Kannattaa olla ahkera treenaaja”

Keihäänheittäjä Jenni Kangas piipahti ilahduttamassa nuoria yleisurheilijoita YAG:ssä lauantaina. Iloinen keihäänheittäjä jutteli YAG-väen kanssa, kirjoitti nimmareita ja poseerasi kuvissa.  Minkälaisia vinkkejä antaisit alle 17-vuotiaille nuorille yleisurheilijoille?

– Kannattaa olla ahkera treenaaja, kannattaa käydä seuran järjestämissä harjoituksissa. Kannattaa kilpailla paljon, koska kokemus tulee vaan niiden kautta. Sitä helpompaa se on mitä rutiininomaisemmaksi se käy. Samanlaisia suorituksia vaan kuin treeneissäkin, ei se ole sen kummempaa.

YAG- tai sen edeltäjä FJG-kilpailuista Kankaalla ei ole omakohtaisia muistoja.

– En ole koskaan kilpaillut tällaisessa kisassa. SM-kisat ja Vattenfall Seuracupin finaalit olivat isoimpia kisoja, niitä odotin ja jännitin kaikista eniten. Melkeimpä joskus enemmän sitä Seuracupin finaalia kuin omaa SM-kisaa. Seuracupissa kuitenkin toivoi, että oma seura voittaa. Paljon olen kisaillut, Kangas muistelee omia juniorivuosiaan alle 17-vuotiaana.

– Muistan kuitenkin, että yhdet isot kisani olivat TJIG:t. Olin siellä 8-vuotiaana 9-vuotiaiden pallossa. Muistan, että silloin heitin ekan kerran 40 metriä kisoissa, ja se meni hirveän hyvin. Voitin ja sain jonkun leijonanallen, Kangas muistelee hymyillen.

Kangas pääsee suunnitelmiensa mukaan avaamaan oman kilpailukautensa ensi viikonloppuna Kuortaneella.

– Olen elämäni parhaassa kunnossa, mutta minulla repesi lähentäjä neljä viikkoa sitten. Se on kuntoutunut hirveän hyvin. Tavoitteena on heittää Kuortaneella lauantaina, mutta kaikki riippuu siitä, miten alkuviikon heittoharjoitus. Vamman jälkeen ei ole yhtään vauhdillista heittotreeniä takana, Kangas sanoi.