Neziri 12,99, Hurske paransi jälleen ennätystään, Korte finaalissa suomalaiskolmikon ykkönen

Annimari Korte, Nooralotta Neziri ja Reetta Hurske olivat odotetun vahvassa vireessä Paavo Nurmen kisoissa. Neziri juoksi alkueräjuoksussa 12,99 eli sadasosan päähän Dohan MM-rajasta, Korte jatkoi vahvaa alkukautta olemalla finaalissa suomalaisten parhaana toinen ajalla 13,02.

Neziri oli varsinaisessa kilpailukauden avauksessaan sähäkässä vireessä, sillä ensimmäisen juoksun 12,99 sai jatkoa finaalissa 13,06:sta.

– Juoksuissa oli se ero, että toinen ei vaan tullut niin lennokkaasti loppuun asti. Olihan tämä kaikkiaan aivan huikea kauden avaus. Itse odotin ehkä 13,15:n aikoja, seuraavaksi lauantaina Genevessä kilpaileva Neziri sanoi.

Viime viikolla 12,93 juossut Annimari Korte jatkoi vahvaa alkukauttaan. Alkuerässä kulki Nezirin tuntumassa 13,04 ja finaalissa vielä pari sadasosaa paremmin. Toisessa juoksussa edelle jäi vain Yhdysvaltain Christina Clemons, joka juoksi finaalissa 12,85 ja omassa alkuerässään 12,58.

– Nyt tuli taas ne virheet esiin, jotka sain Lahden juoksuun korjattua. Lahdessa en tullut vastaponnistuksella aidoille, nyt taas tulin, seuraavaksi Slovakiassa Samorinissa kilpaileva Korte sanoi.

Reetta Hurske paransi viime viikolla ennätystään 13,10:een ja lohkaisi siitä kuusi sadasosaa. Silti hän löysi 13,04-aikaisesta juoksustaan parannettavaa.

– Alkueräjuoksussa kolhin aitoja alkukiihdytyksessä, se vähän hidasti vauhtia.

Hurskeen alkukausi on ollut onnistunut, sillä jo tähän mennessä hän on parantanut ennätystään kahdesti.

– Voisi olla parempi, on ollut kaksi viikkoa vatsavaivoja. Niitä on koitettu selvittää mistä ne johtuu, ne ovat syöneet energiaa juoksusta, Hurske tuumi.

Keskitalo ja Enarvi ennätysvauhdissa

Myös nuoret naisaiturit paransivat ennätyksiään alkuerässä. Jo aiemmin 22-vuotiaiden EM-rajan rikkonut Julia Enarvi pudotti ennätyksensä 13,69:stä 13,49:ään. Aiemmin 19-vuotiaiden EM-rajan rikkonut Saara Keskitalo, 18, puolestaan juoksi 13,81, joka on sekunnin kymmenyksen aiempaa ennätystä parempi.

Molemmat nuoret naisaiturit viihtyivät Paavo Nurmen kisoissa.

– Hyvä seura, tuon parempi kirittäjiä ei voi olla. Kiva, kun oli noin hyvä sääkin. Parantamisen varaa jäi, Enarvi sanoi.

Samaa tuumi Keskitalo:

– Melkein jäi viimeinen aita mukaan, Keskitalo sanoi.

Lakka 13,69: ”Ihan ok kauden avaus”

Elmo Lakka juoksi kauden kotimaisen kärkituloksen 13,69 ja oli juoksun viides. Kotimaassa ensimmäisen kilpailunsa juossut Lakka osui juoksun keskivaiheella rajusti aitaan, jonka jälkeen kaatunut aita vei juoksusta tehoa.

– Se tuntui ja horjutti vähän liikaa. Ihan ok kauden avaus, lauantaina Genevessä haetaan vähän vielä parempaa aikaa, Lakka sanoi.

The post Neziri 12,99, Hurske paransi jälleen ennätystään, Korte finaalissa suomalaiskolmikon ykkönen appeared first on Yleisurheilu.fi.