Nestlé for Healthier Kids -kerhot innostavat lisäämään liikuntaa ja kannustavat kasvisten syöntiin

Nestlén ja Suomen Urheiluliiton yhteistyöohjelma Nestlé for Healthier Kids on selvityksen mukaan tuonut toivottuja muutoksia alakoululaisten arkeen. Vuodesta 2014 lähtien Suomessa toteutetun ohjelman tavoitteena on ollut lisätä koululaisten liikkumista yleisurheilun kautta ja tietoa terveellisestä ravinnosta, missä vuoden 2018 kerhoissa tehdyn selvityksen pohjalta on onnistuttu. Selvityksen toteutti UKK-instituutti.

Kerholaiset ovat kertoneet lisänneensä kasvisten syöntiä kerhon aikana. Haastattelututkimukseen osallistui vuonna 2018 ennen kerhojakson alkua 264 lasta, 220 lasta vastasi kyselyyn kerhojakson päätteeksi. Suurin osa vastanneista oli 8-vuotiaita.

Kerhon päätteeksi 75% vastanneista kertoi oppineensa uusia liikuntaan ja urheiluun liittyviä taitoja, 74% sanoi innostuneensa aiempaa enemmän vapaa-ajan liikunnasta, 66% kiinnostui yleisurheilusta ja 73% sanoi liikunnan olevan aiempaa hauskempaa. 89% vastanneista myös halusi jatkaa kerhoa, jos sellainen mahdollisuus olisi.

Yli neljännes (27%) vastanneista koki ravintotottumuksensa muuttuneen kerhojakson aikana. Muutoksia syömisissään kertoneista 40% sanoi kasvisten syöntinsä lisääntyneen, 23% koki syövänsä yleisesti terveellisemmin ja 15% oli ryhtynyt valitsemaan terveellisempiä välipaloja.

– Kerhokonsepti liikuntasisältöineen ja ravitsemusvartteineen tuntuu toimivan. Lapset viihtyvät kerhoissa, ja kerho saa heidän innostumaan lisää liikkumisesta. Taitojen harjoittaminen erilaisten leikkien ja pelien kautta on lapsille mieleen, suunnittelija Raija Oksanen UKK-instituutista sanoo.

– Nestlé for Healthier Kids on kansainvälinen ohjelma, johon sisältyy kaikki, mitä Nestlé tekee edistääkseen lasten terveyttä. Yhteistyössä urheiluseurojen kanssa edistämme liikunnan lisäämistä. Nestlé myös kehittää jatkuvasti tuotteitaan vähentämällä sokeria, suolaa ja rasvaa, sanoo Nestlén Pohjoismaiden ravitsemus, terveys- ja hyvinvointipäällikkö Per Frank.

 

 

The post Nestlé for Healthier Kids -kerhot innostavat lisäämään liikuntaa ja kannustavat kasvisten syöntiin appeared first on Yleisurheilu.fi.