Muhammad juoksi maailmanennätyksen ja Barshim voitti korkeushypyn

Dohan Khalifa-stadion oli perjantaina täpötäynnä, kun Dalilah Muhammad juoksi maailmanennätyksen ja Mutaz Essa Barshim voitti korkeushypyn. Illan muut maailmanmestarit olivat Steven Gardiner 400 metrin juoksussa, Conseslus Kipruto 3000 metrin estejuoksussa ja Yaimé Pérez kiekonheitossa.

 

Muhammad kukisti McLaughlinin ME-ajalla: ”Tiesin hänen tulevan lopun kovaa”

Dalilah Muhammad kesti amerikkalaisen maajoukkuetoverinsa Sydney McLaughlinin haasteen ja kirkasti kahden vuoden takaisten Lontoon MM-kilpailujen 400 metrin aitajuoksun hopean kultaiseksi uudella maailmanennätyksellä 52,16.

ME toi hänelle 100.000 dollarin bonuksen MM-kilpailujen lajivoittajan 60.000 dollarin lisäksi.

Muhammad kohensi heinäkuussa Yhdysvaltain mestaruuskilpailuissa juoksemaansa aiempaa ME:tä neljällä sekunnin sadasosalla. Hän oli hienokseltaan johdossa koko alkumatkan, mutta 200 metrin kohdalla McLaughlin oli hänen kanssaan likimain tasoissa.

Loppusuoralla Muhammad oli rahtusen vahvempi. McLaughlin oli toinen ennätyksellään 52,23, jolla hän nousee maailman kaikkien aikojen kakkoseksi.

– Yritin alkumatkasta tehdä mahdollisimman paljon eroa, koska tiesin, että Sydneyllä on vahva loppu ja hän tulee sieltä lujaa, Muhammad sanoi.

Muhammad, 29, on lähtöisin New Yorkista. Hän on aiemmin urallaan voittanut 400 metrin aitajuoksun kultaa Rion olympiakisoissa.

– Se että pystyy tekemään ME:n nimenomaan arvokilpailuissa tekee sitä erikoisen, Muhammad sanoi.

Jamaikan Rushell Clayton oli kolmas ennätyksellään 53,74. Hanna-Maari Latvalan kanssa saman valmentajan Laurent Meuwlyn johdolla harjoitteleva Léa Sprunger oli parhaana eurooppalaisena neljäs Sveitsin ennätyksellä 54,06.

 

Getty Images for IAAF

Gardiner teki huikean ennätysparannuksen

Miesten 400 metrin juoksussa Bahaman Steven Gardiner lohkaisi ennätyksestään hulppeat 0,39 sekuntia ja voitti kaikkien aikojen tilaston kuudenneksi nopeimmalla ajalla 43,48.

Etelä-Amerikan ennätyksellä 44,15 toiseksi pinkonut Kolumbian Anthony José Zambrano kohensi hänkin ennätystään 0,40 sekuntia. Maailmantılaston kakkonen, Yhdysvaltain Fred Kerley oli kolmas ajalla 44,17.

Gardiner on kotoisin Bahaman Abaco-saarelta, mutta harjoittelee nykyisin Floridassa Gary Evansin valmennuksessa. Hän oli toinen Lontoon MM-kilpailuissa kaksi vuotta sitten.

Grenadan Kirani James ja Trinidad & Tobagon Machel Cedenio kaartoivat loppusuoralle kärkikaksikon kanssa rinta rinnan, mutta uupuivat viidenneksi ja seitsemänneksi.

— Artikkelia täydennetään myöhemmin tänään. —

The post Muhammad juoksi maailmanennätyksen ja Barshim voitti korkeushypyn appeared first on Yleisurheilu.fi.