Mattila ponnisti EM-mitalin: ”Aika hyvin venytty”

Korkeushyppääjä Arttu Mattila sai kesän mittaan takunneen hypyn kulkemaan 19-vuotiaiden EM-finaalissa ja ponnisti pronssille 212 ylityksellä.

– Aika hyvin venytty, jos tilastoja katsoo, Mattila veisteli.

Äänekosken Urheilijoiden Mattila nousi pronssille EM-tilaston 19. sijalta. Kesän kisoissa paras tulos ennen Boråsin kisoja oli 210, mutta hyppääjä tunsi, että parempaa on luvassa, kun hyppy osuu kohdalleen.

– Olin treenannut pitkälle kevääseen enkä hypännyt hallissa, mutta tiesin, että sieltä se hyppy löytyy, Mattila kertaili.

EM-finaalissa hän meni 200 ja 205 ensimmäisellä, 209 toisella ja 212 kolmannellaan. Se sinetöi pronssin, kun niinikään kolmannellaan 212 ylittäneellä venäläisellä Aleksei Fadejevilla oli enemmän pudotuksia alemmista korkeuksista. Kilpailun voitti Belgian Thomas Carmoy, joka ylitti 222.

Flow-tila löytyi kisan aikana

Mattilan mukaan hyppy alkoi kulkea kilpailun aikana. Hänen mielestään kyse oli ennen muuta henkisen vireen löytymisestä.

– Ensimmäiset hypyt tuntuivat väsyneiltä, mutta yhtä äkkiä hyppy aukesi ja löytyi sellainen flow-tila. Tuli sellainen varmuus, kun tunsin, että hyppy nousee, Mattila sanoi.

Mattila päätti kilpailuun kolmeen yritykseen korkeudesta 214. Niistä ensimmäinen meni piloille, kun jalka tökkäsi vauhtijuoksussa. Toinenkaan ei onnistunut, mutta kolmas oli lähellä.

– Siinä ponnistus meni vaan niin armottoman lähelle. Olisi varmaan pitänyt siirtää merkkiä taaksepäin, mutta oli vaan kova lataus, Mattila tuumi.

Perheen toinen 19-vuotiaiden EM-mitali

Mattila on aiemmin sijoittunut 17-vuotiaiden EM-kilpailuissa kuudenneksi. Boråsin mitali oli hänen ensimmäisensä arvokilpailuista, muttei perheen ensimmäinen.

– Nyt ollaan isän kanssa tasoissa. Hän oli 19-vuotiaiden EM-kilpailuissa kolmas vuonna 1989, Mattila hehkutti.

Olli-Pekka Mattila taivutti silloisen Jugoslavian Varaždinissa seiväshypyn pronssimitalin tuloksella 525.

Boråsin EM-finaali oli Mattilan kauden pääkilpailu, mutta kaikki kesän tavoitteet eivät ole vielä täyttyneet,

– Ehdottomasti oma ennätys on vielä tavoitteena, Mattila linjasi.

Mattila on ylittänyt hallissa 216 ja ulkoradoilla 214.

The post Mattila ponnisti EM-mitalin: ”Aika hyvin venytty” appeared first on Yleisurheilu.fi.