Helander luotti taktiikkaansa ja kiri EM-estejuoksussa viidenneksi: ”Nyt jaksoin hyvin loppuun asti”

Eemıl Helander malttoi mielensä ja jakoi voimansa oikein 19-vuotiaiden EM-kisojen 3000 metrin esteiden finaalissa. Kiihtyvävauhtisessa juoksussa Helander nousi lopulta viidenneksi ennätyksellään 9.04,01. Mestariksi Boråsissa juoksi Turkin Murat Yalcinkay ajalla 8.58,20.

– Tosi hyvä fiilis. Tämä kertoi, että pystyn juoksemaan omassa ikäluokassa ihan kärjen tasolla, Helander sanoi.

Boråsin juoksussa mentiin hieman yli kolmen minuutin kilometrivauhtia kaksi ensimmäistä kilometriä. Helander juoksi ensin juoksijaryhmän hännillä ja alkoi nousta, kun vauhti juoksun loppua kohden kiristyi.

– Pystyin lukemaan esteitä siinä alussa paremmin siellä perällä ja tulemaan rauhassa. Huomasin alkuerässä, että esteiden lukeminen ryhmässä oli vähän rauhatonta, Helander sanoi.

Helander mukaan jaloissa oli hyvin virtaa juosta viimeinen kilometri kovaa.

– Taktiikkana oli juosta niin, että pystyn vielä lopussa menemään kovaa. Nyt alku oli sen verran rauhallinen, että pystyin hyvin napsimaan sijoituksia juoksun lopussa. Yhdeksän minuuttia ei vielä mennyt rikki, mutta tällaisessa juoksussa tuo oli hyvin, Helander arvioi aikaansa.

Helanderin aiempi ennätys oli keväällä juostu 9.08,22. EM-finaali oli hänelle kesän neljäs estekisa. Juoksijan mukaan se kertoi, että kunnonajoitus on onnistunut.

– Juoksu tuntui hyvältä. Se oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun jaksoin hyvin loppuun asti. Tähän asti viimeinen kilometri on ollut vaikea, Helander sanoi.

Vuosi sitten Helander oli 17-vuotiaiden EM-kisojen 2000 metrin esteissä seitsemäs ja onnistui hyvin myös Nuorten kesäolympialaisissa Buenos Airesissa. Helanderin, 18, kausi jatkuu Lappeenrannan Kalevan kisoissa jossa hän juoksee 3000 metrin esteet ja 5000 metriä.

Kotiranta sadekisassa ennätyksen tuntumassa

Mika Kotiranta juoksi rajun sadekuuron kiusaamassa 5000 metrin EM-finaalissa 13:nneksi ajalla 14.39,70, joka jää vain kolmisen sekuntia omasta ennätyksestä.

– Ensimmäisen kerran kastuttiin jo verryttelyssä, kun tuli sadekuuro. Vaateet olivat valmiiksi märät ennen kilpailua, Kotiranta tuumi tultuaan radalta likomärkänä.

– Ei ollut ihan paras päivä, mutta hyvää kokemusta tuli. Oli hienoa päästä juoksemaan tällainen kilpailu, arvokilpailujen ensikertalainen sanoi.

Miesten 5000 metrin voittoon juoksi espanjalainen Aaron Las Heras ennätyksellään 14.02,76.

The post Helander luotti taktiikkaansa ja kiri EM-estejuoksussa viidenneksi: ”Nyt jaksoin hyvin loppuun asti” appeared first on Yleisurheilu.fi.