Leveelahti kiekkokisan kahdeksas, Murto pisti karsinnan jännäksi, luottavaisena finaalin, Leponiemi 16:s

Kiekonheittäjä Helena Leveelahti on kesän mittaan hakenut heiton loppua jengoilleen. Gävlessä yleisurheilun 22-vuotiaiden EM-finaalissa paras heitto kantoi 51,03 ja riitti kahdeksanteen sijaan, mutta se ei viime kesän 19-vuotiaiden MM-mitalia tyydyttänyt. Heitto ei vieläkään ole kunnon mukaisilla raiteilla.

– Ei se kahdeksas sija oikein tyydytä, kun se pitkä on heitto on ollut koko kauden tulossa, Leveelahti sanoi.

– Nyt luulin jo kolmannella kierroksella, että olen yhdeksäs. Otin heittokengät pois jalasta ja melkein numerolapun rinnasta kunnes huomasin, että olen kahdeksas. Siinä piti sitten vaan latautua uudelleen, Leveelahti sanoi.

Kolmen viimeisen kierroksen heitot menivät Leveelahden mukaan yliyrittämiseksi.

– Raivosin varsinkin neljännellä heitolla niin paljon, että sieltä tuli vanhakin tekniikkavirhe esiin. Aloin hätäillä yläkropalla. Nyt täytyy vaan saada hyviä treeniheittoja, kyllä se pitkä heitto sieltä tulee, Leveelahti sanoi

Mestariksi heitti Kroatian Marija Tolj tuloksella 62,76. Mitalit menivät 57,30 ja 56,52 kantaneilla heitoilla Moldovan Alexandra Emilianoville ja Saksan Annina Brandeburgille.

Johanna Lehtiö oli uransa ensimmäisessä arvokisafinaalissa 10:s heitettyään 49,91.

– Pitkään on tavoiteltu sitä, että pääsisin edustamaan Suomea. Nyt onnistui ja pääsin vielä finaaliin, se oli hieno tunne. Tulos oli kuitenkin pieni pettymys, kun tiesin, että olisin voinut pystyä parempaan, mutta tekniikka on aika epävarma, Lehtiö sanoi.

”Veistelin tutuilla, että aloituskorkeuden kolmannella”

Wilma Murto pisti pelin jännäksi ylittämällä seiväshypyn karsinnassa avauskorkeutensa 415 kolmannella. Sen jälkeen 425 meni ensimmäisellä ja vei Murron finaaliin sunnuntain finaaliin karsintojen kolmosena.

– Veistelin tuossa tutuilla ennen karsintaa, että laitetaan peli jännäksi ja mennään aloituskorkeus vasta kolmannella, Murto hymyili kisan jälkeen.

– Siinä oli pitkä odotus ennen ensimmäistä hyppyä ja sen jälkeen oli askelmerkin kanssa vaikeuksia kahdella ensimmäisellä hypyllä. Kolmannella se meni helposti. Se 425:n ylitys oli hyvä, mutta ei niin hyvä kuin 415:stä ylitys, Murto kertaili.

Murron ohella kaikki kilpailun tilastosuosikit, 465 tänä vuonna ylittänyt Sveitsin Angelica Moser ja Murron tapaan 415 hypänneet venäläinen Jelizaveta Bondarenko ja Hollannin Killiana Heymans menivät finaaliin. Heistä muut ylittivät 425, Heymans 415.

– Siitä tulee aika tasainen kilpailu, kun kaikki 450:n ylittäjät ovat mukana, Murto ennusti.

Omaa kuntoaan Murto piti hyvänä.

– Valmistavissa harjoituksessa tuntui, että olen nousukunnossa, mutta seiväshypyssä onnistuminen vaatii monen asian osumista kohdalleen, Murto muistutti.

Laura Ollikainen ylitti 415, mutta oli ensimmäinen finaalista pudonnut.

– Pudotuksia tuli niin paljon, että 425:n yrityksissä tuntui ettei jaksa enää, Ollikainen kertaili lämpimässä säässä käytyä kilpailua.

Lehtonen vaivatta jatkoon, Leponiemellä jalkavaivoja

Oskari Lehtonen oli 200 metrillä alkuerien 11. nopein ajalla 21,18. Hän oli erässään neljäs ja meni suoraan välieriin.

– Ei kovin kummoinen juoksu. Verryttelyssä ja aukivedoissa oli parempi fiilis. Tänä vuonna 200 metrin juoksut ovat olleet aika heikkoja, mutta pannaan lauantaina paremmaksi. Lehtonen sanoi.

– Finaaliin vaaditaan varmaan 21 sekunnin pintaan menevä aika tai alle sen. Toivon mukaan juoksen itse alle 21 sekuntia.

Alkuerien nopein oli britti Toby Harris ajalla 20,86.

Klaara Leponiemi kamppaili 10 000 metrin finaalissa jalkakipujen kanssa ja juoksin 16:nneksi ajalla 35.29,15. Juoksun voitti Saksan Alina Reh kisaennätyksellä 31.39,34.

– Jalkaan koski joka askeleella, sitkeästi kisan läpi vienyt Leponiemi harmitteli.

The post Leveelahti kiekkokisan kahdeksas, Murto pisti karsinnan jännäksi, luottavaisena finaalin, Leponiemi 16:s appeared first on Yleisurheilu.fi.