Laura Manninen piti lupauksensa, Vantaan maratonilla syntyi masters-sarjan SE

Kenttäurheilijat-58:n Laura Manninen voitti Vantaan maratonilla naisten puolimaratonin ajalla 1.17.32, joka on 45-vuotiaiden sarjan Suomen ennätys. Aiempi ennätys oli Mannisen juoksema 1.19,15.

– Tuli luvattua SM-maratonin jälkeen, että teen tämän ennätyksen. Lupauksesta täytyy pitää kiinni. Juoksu vaan oli kumman jäykkää, ei mikään nappijuoksu, Manninen tuumi.

Miesten maratonin voitti kotkalainen Ole Antti Halonen ajalla 2.28,26.Toiseksi juoksi Kamerunin Mbacha Eric Mangeh ajalla 2.30.47. Haloselle, 32, kilpailu oli seitsemäs maratonin heinäkuun puolivälin jälkeen. Ennätyksensä 2.24.26 hän juoksi syyskuisella Kullervo-maratonilla.

– Maratoneja on tullut juostua tänä vuonna aika monta. Viime viikonloppuna juoksin myös 33 kilometrin Pirkan Hölkän, mutta hyvin olen palautunut, Halonen tuumi.

Raitanen juoksi viestin avausosuuden

Naisten maratonin Vantaalla voitti Espoon Tapioiden Soili Kosonen ajalla 2.59.06.  Miesten puolimaratonin nopein oli Ari-Pekka Lassila Vetelin Urheilijoista ajalla 1.12.07.

Maratonviestissä sekajoukkueiden sarjan voittaneen Renta Runners -ryhmän avausosuuden juoksi Topi Raitanen. Hän viiletti noin 10,6 kilometrin osuuden ajassa 34.35.

– Mukava, kovempi lenkki näin uuden harjoituskauden alkuun. Muutama maantiekisa ja talvella muutama hallikisa on edessä ennen olympia- ja EM-kesää, Raitanen sanoi.

Neljännesmaratonin, eli FunRunin voittoihin juoksivat Kalle Mäenpää ajalla 35.32 ja Jenni Moskari ajalla 39.59.

Vantaan Maraton -kilpailu juostiin 26. kertaa. Se oli samalla jo 50. perättäinen vuosi kun Vantaalla on järjestetty maratonkilpailu. Lämpimän syyssään hellimään tapahtumaan ilmoittautui kaikille matkoille yhteensä 1747 juoksijaa.

Ole Antti Halonen voitti Vantaan maratonin ajalla 2.28,26

tulokset

Teksti ja kuvat: Juha Kylänpää

The post Laura Manninen piti lupauksensa, Vantaan maratonilla syntyi masters-sarjan SE appeared first on Yleisurheilu.fi.