Lakan alkueräjuoksu ei kantanut jatkoon: ”Vähän hölmistynyt olo, tuntui ihan hyvältä”

Elmo Lakka oli aavistuksen ymmällään Dohan MM-kisojen 110 metrin aitojen alkueräjuoksun jälkeen. Oman erän kuudes sija ajalla 13,73 ei tuonut välieräpaikkaa.

Lakkaa ihmetytti ajan ja oman tuntuman välinen ero. Hän kolhi neljättä ja kahdeksatta aıtaa napakasti, mutta katsoi, etteivät edellytykset hyvään aikaa siihen kaatuneet.

– On vähän hölmistynyt olo. Tuntui ihan hyvältä. En osaa sanoa mitään syytä aikaan. Se oli suhteellisen tasapainoinen juoksu. Minulla oli ihan ok fiilis, eivätkä ne kolhut minusta niin isoja olleet, Lakka sanoi.

Dohassa välieriin vei  aikavertailusta 13,67. Hitaimmalla ajalla alkueristä jatkoon tosin kurotti kolmannessa erässä neljänneksi, eli viimeiselle suoralle jatkopaikalle yltänyt Kolumbian Yohan Chaverra ajalla 13,76

Lakka on tällä kaudella juossut ennätyksekseen 13,49 ja nostanut perustasonsa sen verran korkealle, että MM-kisoissa välieräpaikka oli realistinen tavoite.

Hallikaudelta rakingpisteitä Tokioon

Nyt Lakan katse kääntyy hallikauteen, josta hän lähtee hakemaan rankingpisteistä. Vuodesta 2016 lähtien hänen ja valmentaja Antti Haapakosken tavoite on ollut Tokion olympialaisissa ja sinne Lakka pääsee alittamalla 110 metrin aitojen tulosrajan 13,32, tai keräämällä riittävästi rankingpisteitä. Takaraja molemmissa vaihtoehdoissa on 29. kesäkuuta.

– Hallikausi tulee olemaan isossa roolissa. Sinne lähdetään pommittamaan ja keräämään rankingpisteitä. Hallikauden päätavoite tulee olemaan MM-halleissa, Lakka sanoo.

MM-hallit kilpaillaan Kiinan Nanjingissa maaliskuussa.

Dohassa 110 metrin aitojen suosikit pinkoivat alkueristä vaivatta jatkoon. Alkuerien nopein oli EM- ja olympiamitalisti Espanjan Orlando Ortega ajalla 13,15. Jamaikalainen MM- ja olympiavoittaja Omar McLeod voitti eränsä alkuerien toiseksi nopeimmalla ajalla 13,17 ja Yhdysvaltain yliopistomestari, tänä vuonna 12,98 juossut Grant Holloway oli kolmanneksi nopein juostuaan erävoittoon ajalla 13,22.

Lakan erän voitti ex-maailmanmestari, venäläinen Sergei Shubenkov ajalla 13,27.

tuloksia

 

The post Lakan alkueräjuoksu ei kantanut jatkoon: ”Vähän hölmistynyt olo, tuntui ihan hyvältä” appeared first on Yleisurheilu.fi.