Topias Laine ja Teemu Narvi kasvattivat Suomen joukkueen pistetiliä 19-vuotiaiden EM-kisojen keihäänheiton finaalissa Boråsissa. Kuudes ja kahdeksas sija tuloksin 72,20 ja 71,30 ei kaksikkoa tyydyttänyt hyvin sujuneen karsinnan jälkeen.

– Pikkuisen se harmittaa. Karsinta lupasi sen verran hyvää tälle päivälle, Laine kertaili.

Tasokkaan keihäsfinaaliin voitti Sveitsin Simon Wieland ennätyksellään 79,44.

Laineen kisa käynnistyi 69,62 ja 68,92 kantaneilla heitoilla. Kolmas kantoi 72,15 ja varmisti paikan viimeisille kierroksille. Kisan parhaansa hän heitti viimeisellään.

– Vähän takkuisesti kisa alkoi. Kaksi ensimmäistä heittoa eivät menneet oikein mihinkään. Kolmannella sain runtattua vähän paremmin, Laine sanoi.

– Edellispäivänä ollut karsinta vähän painoi jaloissa. Juoksu ei tullut helposti ja minulla heitto perustuu siihen juoksuun. Viidennessä heitossa oli hyvin tehoja, mutten saanut keihästä nousemaan tarpeeksi korkealle.

Laine heitti viime vuonna voiton nuorten kesäolympialaisista ja mitalin 17-vuotiaiden EM-kisoista. Mitalia hän janoaa myös 19-vuotiaiden sarjasta, jossa hän kilpailee ensimmäistä kauttaan.

– Ensi kesänä on 19-vuotiaiden MM-kisat Keniassa. Sieltä haetaan mitalia. Tästä kilpailusta jäi paljon hampaankoloon.

Narvi: Se oli nyt tuuripeliä

Narvin pisin heitto syntyi heti avauskierroksella. Hän on heittänyt läpi kesän säästeliäästi pienen olkapäävaivan takia joka näkyi finaalissa teknisenä epävarmuutena.

– Ensimmäinen heitto oli vähän sinnepäin. Lopuissa heitoissa oli teknisiä murheita. Kroppa tuntui hyvältä, mutta vauhtiheittojen vähäisyys näkyy. Se oli vähän tuuripeliä, osuuko heitto teknisesti hyvin vai ei.

Narvin mukaan olkapäävaiva ei estä kauden jatkoa.

– Pystyn heittämään hyvin, mutta huomenna sen tuntee, että on heittänyt täysillä kuusi heittoa. Kalevan kisat, PM-kisat ja oman ikäluokan SM-kisat ovat suunnitelmissa.

Hyvissä oloissa, joskin pyörivässä tuulessa heitetty keihäsfinaali oli kärjen osalta varsin hyvätasoinen: mestari Wielandin kaksi paras heittoa kantoivat 79,44 ja 78,29. Toiseksi sivalsi Latvian Krišjānis Suntažs tuloksella 79,23 ja kolmanneksi Kreikan Dimitrios Tsitsos, joka heitti 77,79.

– Itse en ole oman ikäluokan kisoissa ollut, jossa taso olisi ollut näin kova, Narvi muisteli.

Viestinelikoilla epäonnea

Miesten 4 x 100 metrin viestinelikko Jesse Väyrynen, Eero Hirvinen, Chibunna Ezeabasirim ja Samuel Purola juoksi ajan 39,42. Tuloksiin merkittiin kuitenkin hylkäys, kun Hirvisen ja Ezeabasirimin vaihtoi painui pitkäksi.

– Hyvä aika noilla vaihdoilla. Oma juoksukin tuntui paremmalta kuin välierissä, Purola tuumi viestistä ennen kuin hylkäys oli varmistunut.

Suomen ohella alkuerissä hylättiin kaksi joukkuetta. Aikavertailusta finaaliin riitti 40,56,

Naisten 4 x 100 metrin viestinelikko Frida Hämäläinen, Saara Keskitalo, Jenna Kokkonen ja Kerttu Latvala tuli maaliin ajassa 53,84, kun viimeinen vaihto takkusi.

– Se vaihto meni pitkäksi, mutta siinä olisi ollut mahdollisuuksia finaaliin ilman ongelmia, Latvala hehkutti Kokkosen väkevää juoksua. Aikavertailusta finaaliin vaadittiin 45,14.

The post Laine ja Narvi heittivät EM-finaalissa pistesijat, Laine: Juoksu ei tullut helposti, Narvi: Vauhtiheittojen vähyys näkyi appeared first on Yleisurheilu.fi.