Blomqvist kiri loistojuoksulla neljänneksi Boråsissa

Nathalie Blomqvist pinkoi taktisesti vahvalla juoksulla neljänneksi 19-vuotiaiden EM-kisojen 3000 metrillä Boråsissa. Hän nousi hyvin ajoitetulla kirillä taistelemaan pronssimitalista, joka meni kahdella sadasosalla Italian Elisa Ducolille. 

Blomqvistin aika oli 9.32.44. Mestariksi hidasvauhtisen alun jälkeen juoksı Puolan Zofia Dudek ajalla 9.30,06.

– Toivon siinä lopussa, että olisin italialaisen edellä, mutta ei. Parhaani tein, Blomqvist kertaili.

Kilpailussa ensimmäinen kilometri kesti 3.22. Toisen kilometrin alusta juoksuun tuli vauhtia ja se kiihtyi loppuun asti.

– Olin kuvitellut, että juostaisiin paljon kovempaa alusta asti, mutta kukaan ei halunnut vetää. Juoksu loppu taas tultiin todella kovaa, Blomqvist sanoi.

Blomqvistille, 18, neljäs sija oli toinen junioreiden arvokisoista. Hän juoksi toissa vuonna neljänneksi Nuorten olympiafestivaalien 1500 metrillä neljänneksi Unkarin Györissä.

– Silloin siinä oli iso ero kolmanteen sijaan. Nyt harmittaa, koska kolmas sija oli niin lähellä. Se olisi ehkä tullut, jos olisi aloittanut kirin aiemmin, Blomqvist pohti.

Vöyrin urheilulukiossa opiskeleva Blomqvist, 18, olisi voinut juosta Boråsissa myös 1500 metriä, mutta valitsi 3000 metriä, koska katsoi, että sillä on paremmat mahdollisuudet.

– Aion pysyä 800 ja 1500 metrillä jatkossa. Haluan kehittää nopeutta ja vauhtikestävyyttä ja siirtyä sitten ehkä vanhempana pidemmille matkoille, Blomqvist sanoi.

– Seuraavaksi kilpailevan Kalevan kisoissa. Siellä juoksen 800 ja 1500 metriä.

Eskelinen: Finaalipaikka oli voitto

Kaisu Eskelinen jätti kuularingin finaalin jälkeen tyytyväisenä. Hän työnsi uransa ensimmäisessä arvokisafinaalissa toisellaan 14.45.  Se toi 12.sijan. Työnnöistä ensimmäinen ja kolmas menivät rikki.

– Ne kaikki olivat hyviä työntöjä. Viimeiseen pistin kaikki paukut peliin ja vähän kantapää kosketti lankkua. Olen ihan tyytyväinen. Minulle oli voitto päästä finaaliin, Eskelinen sanoi.

’Kilpailun voiton vei tilastosuosikki Hollannin Jorinde van Klinken tuloksella 17,39. Turkin Pinar Akyol oli toinen ennätyksellään 16,19. 

The post Blomqvist kiri loistojuoksulla neljänneksi Boråsissa appeared first on Yleisurheilu.fi.