Kuortaneen valmennuskeskuksen ja SUL:n kumppanuus jatkuu ja vahvistuu

Kuortaneen valmennuskeskus on yksi Suomen Urheiluliiton (SUL) valmennuksen viidestä strategisesta keskuksesta seuraavat neljä vuotta. Pitkään jatkuneen yhteistyön jatkosta sovittiin Kuortaneella torstaina.

– Me olemme iloisia ja tyytyväisiä, että hyvä ja monipuolinen yhteistyö Kuortaneen valmennuskeskuksen kanssa jatkuu ja syvenee, sanoo SUL:n valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola.

– Tämä tarkoittaa, että Kuortane on yksi viidestä keskuksesta, joihin yleisurheilun lajitoimintoja keskitetään. Keihäänheiton toiminnot on jo keskitetty Kuortaneelle ja sitä toimintaa vahvistetaan. Tulevaisuudessa keihäs ei ehkä ole ainoa laji, jonka kehitystä johdetaan Kuortaneelta.

SUL:n valmennustoiminnan muut keskukset ovat Helsinki, Tampere, Jyväskylä ja Liikuntakeskus Pajulahti Lahden Nastolassa.

Kuortaneen Urheiluopiston rehtorin Tapio Korjuksen mukaan sopimuksen lähtökohtana on vuosikymmeniä jatkunut kumppanuus SUL:n kanssa ja työ yleisurheilun kehittämiseksi.

–  Yleisurheilu on ollut yksi Kuortaneen Urheiluopiston lajeista alusta pitäen, eli ensi vuonna 70 vuotta. Käytännössä kumppanuudessa on kyse SUL:n nuorten ja aikuisten leirityksestä, urheilulukiotoiminnan vahvistamisesta, valmennuksen kehittämisestä ja valmentajakoulutuksesta, Korjus sanoo.

Data-analyysistä uutta tietoja keihäsvalmennukseen

Kuortaneen valmennuskeskuksella on jo nyt erikoisrooli keihäänheittäjien kärkiryhmän ”kotipesänä”. Se tarkoittaa, että kärkiheittäjillä on vapaat kädet hyödyntää Kuortaneen keskusta harjoituspaikkana haluamallaan tavalla.

– Meillä on  meneillään myös keihäänheittovalmentajien erikoiskoulutus, jossa hyödynnetään meillä tehtävää data-analyysin kehitystyötä. Tässä on kyse Pekka Koskelan vetämästä Kuortaneen High Performance Hub -hankkeesta, jonka pilotiksi keihäänheitto on valittu, Korjus sanoo.

Niemi-Nikkola korostaa Korjuksen tapaan, että kyse on monipuolisesta yhteistyöstä.

– Kuortane palkkaa osaajia ja asiantuntijoita, on mukana yleisurheiluvalmentajien palkkaamisessa, tarjoaa urheilijoille laadukkaan toimintaympäristön, jossa olosuhteita kehitetään koko ajan, ja vie näin yleisurheilua eteenpäin, Niemi-Nikkola sanoo.

– Isossa kuvassa meidän tavoite on saada lajien ammattilaiset yhdessä viemään kehitystä eteenpäin ja auttamaan urheilijoita uralla eteenpäin.

Lisätietoja:

Kari Niemi-Nikkola

Valmennusjohtaja

Suomen Urheiluliitto

0400 603263

kari.niemi-nikkola@sul.fi

Tapio Korjus

Rehtori

​Kuortaneen Urheiluopisto

06 516 6211, 040 574 0355

tapio.korjus@kuortane.com

 

 

 

The post Kuortaneen valmennuskeskuksen ja SUL:n kumppanuus jatkuu ja vahvistuu appeared first on Yleisurheilu.fi.