Kuivisto: En oikein saanut itsestäni irti

Sara Kuiviston ensimmäinen startti Dohan MM-kisoissa toi 800 metrin alkuerässä viidennen sijan ajalla 2.03,15, jolla hän oli alkuerien kokonaistuloksissa 20:s.

Aikavertailusta välieriin vaadittiin 2.02,93. Jatkoon menivät myös erin kolme parasta.

Kuivisto juoksee Dohassa myös 1500 metriä. Hän pääsi 800 metrille mukaan viime hetkessä saatuaan kutsun viikko sitten. Valmistautumista ei ehditty säätää 800 metrille vaan se tehtiin 1500 metriä ajatellen, ja juoksijan mukaan se näkyi nyt radalla.

– En oikein saanut itsestäni irti. Ei oikein tapahtunut mitään, Kuivisto harmitteli.

Kuivisto kiihdytti 120 metriä ennen maalia ulkokautta kiritaistoon neljännestä sijasta, mutta kolmanneksi ajalla 2.02,49 juossut Norjan Hedda Hynne ja samalla ajalla Kuiviston ajan neljännen sijan vienyt Saksan Christina Hering pitivät pintansa.

Erän voitti Yhdysvaltain Ajee Wilson ajalla 2.02,10 johdettuaan juoksua koko matkan.

Kuiviston mukaan oma tavoite oli juosta ennätys, eivätkä olosuhteet olleet kiusana. Hän teki verryttelyn lämmittelykentän sijaan Khalifa stadionin kupeessa urheilukeskuksen hallissa ja käytti jäähdytysliiviä tullessaan ilmastoidulle stadionille.

– Tuntui vaan, ettei ”saanut happoja”, kun alla ei ollut kilpailuvauhtista vetoa, Kuivisto harmitteli, ettei ehtinyt tehdä kunnon valmistautumista 800 metrille. Tilanne 1500 metriä ajatellen on toinen.

– Tämä juoksu toimi varmasti hyvin 1500 metriä ajatellen, Kuivisto sanoi.

Naisten 1500 metrin alkuerät juostaan Dohassa keskiviikkona.

///KISAT KESKEN, JUTTU TÄYDENTYY///

The post Kuivisto: En oikein saanut itsestäni irti appeared first on Yleisurheilu.fi.