Kouluviestikarnevaali toi viestijuoksun hurman Ratinaan

Tarkkoja ja keskittyneitä vaihtoja, vauhdikasta menoa, loppuun asti yrittämistä, kaverin kannustamista, kannustuslakanoita ja kasvomaalauksia oli kouluviestikarnevaali 2019 Tampereen Ratinassa.

”Keski-Palokka jyrää” luki lakanassa, jota keppien päässä iltapäivällä kantoivat Peppi Jetsu ja Sienna Sivelä. Peppi oli tykännyt erityisesti ruotsalaisviestistä, Sienna sukkulaviestistä.

–  Molemmat ovat yhtä kivoja, 300 metriä ruotsalaisviestissä juossut Peppi täsmensi hymyillen Siennan vastauksen jälkeen.

Juoksu on molemmille mieluisaa puuhaa, sillä Sienna harrastaa sählyä, Peppi joukkuevoimistelua ja suunnistusta. Yleisurheilu ei ainakaan vielä kuulu kaksikon harrastuksiin.

– Suunnistuksessa kuitenkin juostaan, Peppi sanoi hymyillen.

Jyväskyläläisestä Keski-Palokasta oli 34 oppilasta saapunut Tampereelle.

– Harjoittelumme on painottunut viimeisiin viikkoihin. Viimeisten viikkojen aikana olemme myös vaihtoja harjoitelleet ruotsalaisviestiä varten. Tosi mahtava tunnelma, kun joukkueet ovat menestyneet. Kaikki on mennyt tosi hienosti, Samuli Pentinniemi sanoo.

Keski-Palokan koulussa on liikunnallista porukkaa.

– He innokkaasti osallistuvat eri lajien kilpailuihin. Joukkueessamme on monen eri lajin urheilijoita, mutta myös sellaisia, jotka eivät ole missään urheiluseuratoiminnassa. He vaan tykkäävät juosta ja liikkua. Lähdemme nopeasti takaisin, koska muutamilla on vielä kisa illalla Jyväskylässä. Pitää ehtiä Harjulle juoksemaan illaksi, Pentinniemi kertoi.

”Jos tämmöisiä tulee jonnekin, myö tullaan!”

Lappeenrannasta Tampereelle saapui niin ikään iloista porukkaa. Veera Heinonen ja Aino Hannikainen tykkäsivät päivässä eniten sukkulaviestistä. Viestien vaihtoja ei kuulemma oltu paljon harjoiteltu, mutta hyvin ne sujuivat. Molemmat harrastavat yleisurheilua.

– On hienoa, että Lappeenrannan koulu sai tuollaisen palkinnon, tytöt iloitsivat myös samaan kaupunkiin tulleesta kannustajien ykkössijasta.

Kimpisen koulun opettaja Pia Bryggare oli yksi tapahtumasta innostuneista opettajista:

– Tämä on ollut meille koko vuoden kestävä juttu. Syksyllä aluekisoista aloitettiin. Jo kaksi vuotta sitten päätimme, että jos tämmöisiä tulee jonnekin, myö tullaan. Talvi on täynnä kaikenlaista muuta koululiikuntajuttua. Bryggare sanoi.

Hän kannustaa kaikkia kouluja tulemaan mukaan kouluviestikarnevaaleihin.

– Tämä on täysin uuden OPS:n mukainen tapahtuma. Tämän selvempää monen lajin yhdistelmää ei ole missään. En näe mitään syytä, miksi tänne ei tulisi, Bryggare sanoo nauraen.

Hän kehui myös Tampereen Pyrinnön kisajärjestelyjä ja vakuutti porukkansa tulevan ensi vuonnakin kouluviestikarnevaaleihin.

Tulokset:

Lisää kouluviestikarnevaalista

The post Kouluviestikarnevaali toi viestijuoksun hurman Ratinaan appeared first on Yleisurheilu.fi.