Kotiranta voitti kiritaiston, Blomqvist ylivoimainen Pajulahdessa

Joensuun Katajan Mika Kotiranta piti pintansa kiritaisteluun päättyneessä 19-vuotiaiden 6,5 kilometrin kilpailussa maastojuoksun PM-katsastuksissa Nastolassa.  IK Falkenin Nathalie Blomqvist oli odotetun ylivoimainen 19-vuotiaiden naisten 4 kilometrin kilpailussa.

Miesten 17-19-vuotiaiden sarjojen kilpailu Pajulahti-hallin lähimaastossa alkoi Turun Urheiluliiton Mustafe Muusen tahdittamana. Hänen kilpailunsa hiipui keskeytykseen, voittotaistelu jäi Kotirannan ja maalisuoralla toiseksi taipuneen Lempäälän Kisa Yleisurheilun Leevi Kerosen kaksintaisteluksi. Maalissa kärkikaksikon eroksi jäi sekunti. Mäkisellä reitillä Kotiranta käytti 6,5 kilometriin aikaan 20,52.

– Olin reitin loppuvaiheessa vielä viitisen metriä Leeviä edellä, mutta viimeisessä mäessä hän otti minut kiinni. Päätin jättää ratkaisun loppukirin varaan ja hyvinhän se irtosi, Kotiranta kertaili.

– Hyvä juoksu minulta. Treenit ovat syksyn ylimenokauden jälkeen kulkeneet hyvin.

Kerosella on ollut terveysmurheita, joka on kiusannut harjoittelua.

– Keuhkojen kanssa on ollut ongelmia, joka on vaikuttanut harjoitteluun ja se tuntui nytkin. Se on ilmeisesti allergiaa. Olen menossa tutkimuksiin, Keronen sanoi.

Kotirannan ja Kerosen suunnitelmissa on jatkaa syksyn maastokisoja 10. marraskuuta Vierumäellä PM-maastoissa. Myös EM-maastot Portugalissa joulukuussa kiinnostavat.

– PM-maastot ovat syksyn tavoitteena ja EM-maastotkin, jos sinne suomalaisia lähetetään, Kotiranta kertoi.

19-vuotiaiden kilpailussa kolmanneksi sijoittui TU-38:n Mohammed Abouettahery. Hän jäi kärjestä 45 sekuntia.

Kangasniemi voitti 17-vuotiaiden kilpailun

Kolmantena kahden ikäluokan taistossa maaliin juoksi 17-vuotiaiden sarjan voittanut Ikaalisten Urheilijoiden Oskari Kangasniemi.

– Tässä on uutta harjoituskautta takana neljä viikkoa. Yhden tehokkaamman harjoituksen olen tehnyt, Kangasniemi sanoi.

Kangasniemi oli 17-vuotiaissa lopulta ylivoimainen. Toiseksi juosseen Turun Urheiluliiton Tuure Haapasen Kangasniemi peittosi kuudella sekunnilla. Kolmas 17-vuotiaissa oli Porvoon Urheilijoiden Joona Heikkerö.

Blomqvist: Helppo juoksu, Unkila 17-vuotiaiden nopein

Nathalie Blomqvist oli 17-19-vuotiaiden yhteisessä juoksussa täysin ylivoimainen, kun Lappeenrannan Urheilu-Miesten Moona Korkealaakso ei lonkkavaivojen takia osallistunut juoksuun. Blomqvist karkasi muilta heti kilpailun alussa ja voitti juoksun kaikkeaan yrittämättä.

Toisena maaliin tuli Turun Urheiluliiton Heljä-Viivi Unkila, joka voitti hyvällä juoksulla 17-vuotiaiden sarjan.

– Helppo juoksu. Nyt ei ollut tarvetta yrittää aivan täysillä, Blomqvist totesi.

Blomqvist on tänä vuonna lisännyt maastojuoksukilpailut syksyn ohjelmaansa ja lähtee Vierumäen PM-maastoihin testaamaan pohjoismaisten kilpailijoidensa vauhtia. Kesällä Blomqvist oli 19-vuotiaiden EM-kisojen 3000 metrillä neljäs.

– Innolla odotan PM-maastoja. Toivottavasti siellä menee hyvin. Myös Lissabonin EM-maastotkin kiinnostavat, Blomqvist sanoi.

Toiseksi 19-vuotiaiden sarjassa juoksi Kenttäurheilijat 58:n Edith Eikkinen, joka jäi Blomqvistille reilun minuutin. Kolmas oli Lahden Ahkeran Salla Laukkanen.

Vänttinen vei Flying Finns -tittelin

17-vuotiaiden kakkonen oli Porvoon Urheilijoiden Janette Vänttinen kahdeksan sekunnin erolla sarjan voittaneeseen Unkilaan. Vänttinen voitti  myös Pajulahden Cross Country Carnival -tapahtumaan päättyneen Flying Finns kestävyysjuoksusarjan tyttöjen henkilökohtaisen kilpailun.

Kolmanneksi 17-vuotiaiden sarjassa pinkoi Janakkalan Janan Ilona Mononen 10 sekuntia sarjan kärjestä.

Teksti: Juha Kylänpää

Tuloksia/maastojuoksu

Nastola, Lahti:

Pajulahti Cross Country Carnival, maastojuoksun PM-katsastus:

Naiset, 19-v. 4,0 km: 1) Nathalie Blomqvist IK Falken 14.11 2) Edith Eikkinen KU-58 15.17 3) Salla Laukkanen LahdA 15.30.

17-v. 4,0 km: 1) Heljä-Viivi Unkila TuUL 15.11 2) Janette Vänttinen PorvU 15.19 3) Ilona Mononen JanJa 15.21.

Miehet, 19-v. 6,5 km: 1) Mika Kotiranta JoensKa 20.52 2) Leevi Keronen LempKiYU 20.53 3) Mohammed Abouettahery TU-38 21.37.

17-v. 6,5 km: 1) Oskari Kangasniemi IkaalU 21.24 2) Tuure Haapanen TuUL 21.30 3) Joona Heikkerö PorvU 25.22

The post Kotiranta voitti kiritaiston, Blomqvist ylivoimainen Pajulahdessa appeared first on Yleisurheilu.fi.