Korte sai kutsun Eurooppa-USA -otteluun,”Nyt käynnistyi harjoitusjakso”

Aitajuoksija Annimari Korte sai Kansainväliseltä yleisurheiluliitolta (IAAF) virallisen kutsun 100 metrin aitoihin Euroopan joukkueessa Eurooppa-Yhdysvallat -otteluun. Se kilpaillaan Valko-Venäjän Minskissä 9.-10. syyskuuta.

– Ihan mahtavaa. Tämä on isoin saavutus minun urallani, kun vain Euroopan parhaat valitaan, Korte sanoi.

Valinnan vahvistuminen tarkoitti, että Kortteella käynnistyi saman tien harjoitusjakso.

– Eurooppa-Yhdysvallat -ottelun takia muutettiin Dohan MM-kisoihin valmistautumista, ja tehdään nyt harjoitusjakso, että voin sitten juosta hyvin Minskissä. Se kisa on luonnollisesti myös hyvää valmistautumista Dohan MM-kisoihin, Korte sanoo.

Euroopan joukkueeseen valitaan EM-joukkuekilpailusta Superliigan lajivoittaja ja loput kolme Euroopan tilaston perusteella. Korte on Valko-Venäjän Elvira Hermanin jälkeen Euroopan tilastossa toisena SE-ajalla 12,72.

Herman voitti hiljattain Gävlessä 22-vuotiaiden EM-kisojen 100 metrin aidat Euroopan tilaston kärkiajalla 12,70. EM-joukkuekilpailun Superliigassa lajivoiton vei Italian Luminosa Bogliolo.

Tilastojen perusteella Euroopan pika-aiturijoukkueeseen kurottaa myös Puolan Karolina Kołeczek, joka on tällä kaudella juossut 12,75.

Eurooppa ja USA kohtaavat Minskin Dinamo stadionilla, joka vetää 22 000 katsojaa.

 

 

The post Korte sai kutsun Eurooppa-USA -otteluun,”Nyt käynnistyi harjoitusjakso” appeared first on Yleisurheilu.fi.