Koilahti venytti myötätuuleen jymyhypyn 679: En uskonut, että se oli noin pitkä

Turun Weikkojen Taika Koilahti kohautti Lahden gp-kilpailun yleisöä. Hän ponkaisi pituushypyn voittajaksi hulppealla tuloksella 679. Se sivuaa Suomen kaikkien aikojen tilaston kakkostulosta, mutta syntyi 3,6 metrin sekunnissa puhaltaneessa myötätuulessa, joten se ei ole ennätyskelpoinen ja jää tilastoon tuulituloksena.

Koilahtea se ei harmittanut. Hänelle Lahden kilpailu oli ulkoratakauden avaus, joka kertoi, että kevään harjoittelu on vienyt hyppyä kukonaskeleen eteenpäin hyvän hallikauden jälkeen.

– Syksyllä panostettiin tekniikkaharjoitteluun. Se saatiin hallikaudella toimimaan ja nyt keväällä olen saanut ominaisuuksia eteenpäin varsinkin nopeutta, Koilahti kertaili pitkien hyppyjen taustaa.

Lahdessa Koilahti, 20, ponnisti toiseksi parhaallaan kauden kotimaisen kärkitulokseksi jääneen 637. Siinä myötätuulta oli 1,3 metriä sekunnissa.

– Tänne tullessa ei ollut mielessä mitään tulosta. Tämä oli vain tällainen kauden avaus ja hyvän mielen kisa, Koilahti sanoi.

Koilahden mukaan 637 kantanut hyppy kertoi jo, että kropassa on ruutia hypätä vielä pidemmälle.

– Tiesin sen, kun hyppy kantoi 637, vaikka se ei tuntunut hyvältä. Siitä pitkästä hypystä on vaikea sanoa mitään, kun en osaa hypyn aikana ajatella, mutta vitsi en olisi uskonut, että se oli noin  pitkä, Koilahti sanoi.

Tanja Nirkkosen valmentama hyppääjä voitti hallikauden Suomen mestaruuden ja ponkaisi 644. Kesän päätavoite on onnistua Gävlessä 22-vuotiaiden EM-kisoissa heinäkuussa. Jos Lahden pitkä hyppy olisi syntynyt ennätyskelpoisessa tuulessa, se olisi rikkonut myös Dohan MM-kisojen rajan. Ovatko MM-kisat käyneet mielessä?

– Totta kai se mielessä on käynyt, kun urheilijan olen. Kesän tavoitteena on ollut 650. Hypätään se nyt ensin, Koilahti sanoi.

Naisten pituushypyn SE on Ringa Ropon 685 ja tilastossa toisena on vuonna 1998 ennätyskelpoisessa tuulessa ponkaissut Johanna Halkoaho.

The post Koilahti venytti myötätuuleen jymyhypyn 679: En uskonut, että se oli noin pitkä appeared first on Yleisurheilu.fi.