Koilahti peittosi pyörivät tuulet ja ponnisti ennätyksensä 664: Kokeilin ensi kertaa 18 askeleen vauhtia

Turun Weikkojen pituushyppääjä Taika Koilahti etenee loistovireessä kohti heinäkuisia 22-vuotiaiden EM-kisoja. Hän voitti Jämsässä pituushyppykarnevaalien kilpailun komealla ennätyksellään 664.

Tulos nostaa hänet kotimaan kaikkien aikojen tilastossa neljänneksi ja 22-vuotiaiden vastaavan tilastossa kolmanneksi sekä kuluvan kesän 22-vuotiaiden Euroopan tilastossa toiseksi.

Koilahti, 20, ponnisti Jämsässä Paunun kentällä erinomaisen sarjan, vaikka kisa käytiin vaikeassa, puuskaisessa ja pyörivässä tuulessa.

– Oli vaikea hypätä, kun ensimmäisessä hypyssä oli vastatuulta 1,7 metriä sekunnissa, eikä hyppäämään mennessä tiennyt, mitä sieltä tulee. Tasainen myötätuuli olisi tietysti parempi. Nyt piti keskittyä aika paljon tuuleen, Koilahti sanoi.

Jämsän kilpailun oloja ja Koilahden tasaisuutta kuvaa se, että hän ponnisti ensimmäisellään 1,7 metriä sekunnissa puhaltaneessa vastatuulessa 656 ja viidennellään kaksi metriä sekunnissa puhkuneessa myötäisessä 659.

Kisan pisimmässä, 664 kantaneessa hypyssä tuulimittari näytti vastaista 0,2 metriä sekunnissa. 

– Kokeilin nyt ensi kertaa 18 askeleen vauhtia, eli vauhtiin tuli kaksi askelta lisää. Sain sillä tasaisia hyppyjä. Jatkossa hypätään sillä, Koilahti sanoi.

Nirkkonen: 10-15 senttiä varaa parantaa

Koilahden valmentaja Tanja Nirkkonen seurasi suojattinsa hyppyjä Jämsässä tyytyväisenä. Tekeminen on hyvässä formussa, vaikka parantamisen varaa edelleen on.

– Vauhdin tai juoksun kun Taika saa kulkemaan hyvin loppuun saakka, siellä on sellainen 10-15 senttiä parantamisen varaa hypyn pituudessa, Nirkkonen sanoi.

– Nyt oli vaikeat tuulet ja se näkyi tuossa viimeisillä askelilla niin, että Taika joutui vähän jarruttelemaan.

Koilahti on tällä kaudella ollut loistokunnossa. Hän ponnisti jo kesäkuun alussa Lahdessa myötätuulessa 679. Oma ennätys ennen Jämsän kilpailua kuluvan kuun puolivälissä Tampereella hypätty 646.

– Tässä oli nyt puolentoista viikon harjoitustauko ennen tätä Jämsän kisa. Sen aikana keskityttiin nopeuteen ja vauhtiin ja tehtiin muutenkin perusasioita, Koilahti sanoi.

Ennen 11.-14. heinäkuuta Ruotsin Gävlessä käytäviä 22-vuotiaiden EM-kisoja Koilahti hyppää vielä keskiviikkona Tampereella Motonet GP:n kilpailussa. EM-kisoja Koilahti odottaa luottavaisena.

– Täytyy vain säilyttää rento fiilis. Ei pidä ottaa turhia paineita, Koilahti sanoi.

tuloksia

 

The post Koilahti peittosi pyörivät tuulet ja ponnisti ennätyksensä 664: Kokeilin ensi kertaa 18 askeleen vauhtia appeared first on Yleisurheilu.fi.