Kangas ennätyksellään 22-vuotiaiden EM-tilaston kakkoseksi, Ojaloo naisten paras Kaustisella

Kankaanpään seudun Leiskun Aaron Kangas voitti Kaustisen moukarikarnevaalikilpailun ennätyksellään 73,94 ja kimmahti 22-vuotiaiden kesän Euroopan tilastossa toiseksi.

Kankaan ennätys parani reilulla metrillä. Voittoheiton hän pyörähteli tasaisen sarjan päätteeksi viimeisellään. Heitto nosti hänet kisan voittoon ohi toiseksi tuloksella 73,22 heittäneen Noormarkun Nopsan Tuomas Seppäsen.

– Nyt oli tosi hyvä vire päällä heti aamusta lähtien. Harjoitusheitot sujuivat hyvin ja kun treenitkin ovat menneet hyvin, tiesin odottaa hyvää tulosta, Kangas sanoi.

Kisan voittotulos on kesän kotimainen kärki ja vei Kankaan Suomen kaikkien aikojen 22-vuotiaiden tilaston toiseksi. Edellä on vain SE:n haltija Olli-Pekka Karjalainen.

– Sarja oli tosi hyvä. Tekniikka oli kohdallaan ja varsinkin viimeisellä heitolla onnistuin todella hyvin. Heittäminen oli rennon helppoa ja moukari kiersi hyvin. Vielä alkukesästä siinä oli vähän hätäilyä, Kangas sanoi.

Sarjan toiseksi ja kolmanneksi parhaat heitot kantoivat  72,67 ja 72,45.

Paljon miehiä 73 metrin tuntumassa

Kankaan seuraava kilpailu on Gävlen 22-vuotiaiden EM-mittelö vajaan parin viikon päästä. Ikäluokan Euroopan tilaston kakkospaikka tällä kaudella 78,27 heittäneen Unkarin Bence Halászin jälkeen ei kasvata Kankaan omia em-kisaodotuksia.

– Kakkospaikka kuulostaa hyvältä, mutta Gävlessä pitää heittää kovaa, jos aikoo pärjätä. Siinä 73 metrin tienoossa on iso kasa heittäjiä.

Tuomas Seppäselle Kaustisen kisan oli jo kolmas tällä kaudella, kun hänen moukarinsa kaartaa yli 73 metrin. Hänen aiempi kesän parhaansa oli 73,10, kun nyt moukari lensi 73,22.

– Vähän pidempää heittoa odotin. Ei vaan ihan onnistunut. Kisaheittojen perusteella sellainen metrin verran pitäisi tulla tuohon lisää, Seppänen arvioi.

– Nyt kun pistin lisää vauhtia, tuli hartialla ryntäilyä, joka jarrutti, mutta hyvillä harjoituksilla päästään tuostakin eroon, Seppänen tuumi.

Someron Esan Henri Liipola nousi kolmanneksi pyörähdeltyään viimeisellä kierroksella 72,30.  Kiuruveden Urheilijoiden Tommi Remes oli neljäs tuloksella 71,68.

MM-ja olympiarajat Ojaloon tähtäimessä, Linna toinen

Noormarkun Nopsaa edustava Kati Ojaloo löysi parhaan vireen naisten kilpailuun. Hän heitti tasaisen sarjan, jonka pisin heitto kantoi 66,91 ja toi voiton. Riihimäen Kiskon Inga Linna oli toinen heitettyään 65,57.

– Alussa heitot eivät olleet niin tasapainoisia, mutta lopussa sain ne teknisesti paremmiksi, Ojaloo sanoi.

Ojaloo heitti ennätyksensä 68,16 toukokuussa. Kaustisella heitto kulki tasaisen hyvin. Sarjan kolme pisintä heittoa kantoivat 66,91, 66,85 ja 66,41.

– Dohan MM-raja ja olympiaraja ovat tämän kesän tavoitteena. 70-metrisen heittäminen ei pitäisi olla vaikeaa, Ojaloo sanoi. Dohan MM-raja on 71 metriä ja Tokion olympiaraja 72,50.

Linna heitti kaksi parasta heittoaan 65,57 ja 65,42 kahdella ensimmäisellä kierroksella. Sen jälkeen yhtä vailla kaikki heitot toivat tuloskorttiin ruksin.

– Kisa lähti hyvin käyntiin. Heitin sellaisella varmalla, rennolla heitolla 65 metriä. Sen jälkeen pistin heittoon vauhtia ja niistä tuli todella huonoja. Kroppa ei vaan toiminut, enkä saanut niitä pysymään kasassa, Linna harmitteli.

Linnan kilpailukausi jatkuu seuraavaksi Napolin Universiadeissa.

Lapuan Virkiän, 18, Sara Killinen oli neljäs heitettyään 63,48, joka jäi vain viisi senttiä hänen ennätyksestään.

The post Kangas ennätyksellään 22-vuotiaiden EM-tilaston kakkoseksi, Ojaloo naisten paras Kaustisella appeared first on Yleisurheilu.fi.