Kivimäki kiiti ennätysvauhtia Gävlessä, Nurmi taisteli jalkavaivojen kanssa

Anniina Kivimäki kiiti ennätysvauhtia yleisurheilun 22-vuotiaiden EM-kisojen 20 kilometrin kävelyssä. Hän käveli Gävlen keskustassa ajan 1.42.52, jolla hän nousee  22-vuotiaiden kaikkien aikojen kotimaan tilastossa yhdeksänneksi.

Kivimäen aiempi ennätys on tänä kesänä Savonlinnassa SM-kisoissa syntynyt 1.46.14. Gävlessä Kivimäki oli ennätyksellään 15:s. Hänen edellään 14. sijalla maaliin käveli jalkavaivojen kanssa viime ajat kamppaillut Enni Nurmi ajalla 1.42.29. Kilpailun voitti Turkin Ayse Tekdal ajalla 1.34.47.

– Suunnitelmana oli kävellä ensimmäinen 10 kilometriä tunnin ja 45 minuutin loppuaikaan tähtäävää vauhtia. Annoin mennä alusta asti vähän kovempaa, kun tuntui hyvältä ja kiristin sitten 10 kilometrin jälkeen, Kivimäki sanoi. 

Kivimäki käveli ensimmäisen 10 kilometriä 52.19 ja tuuli maaliin hyvävoimaisena, vaikka aurinko kuumotti kilpailijoita kirkkaalta taivaalta läpi kisa.

– Muuten meni tosi hyvin, mutta jalat vähän väsyivät tuossa lopussa. Lämpökään ei häirinnyt, kun kisaa edeltänyt jäähdytys kylmäliivien kanssa onnistui hyvin ja matkalla oli tarjolla viilennystä, Kivimäki sanoi.

Nurmi: Jalat eivät toimineet, Kivimäki syttyy arvokisoissa

Loppuaika oli pieni yllätys valmentaja Marko Kivimäelle.

– Sanoin ennen kisaa, että 1.45:n alitus on hyvin ja alle 1.44:n kävelty on jo loistavaa. Nyt sitten mentiin alle 1.43:n, Kivimäki tuumi.

– Anniina on nyt pystynyt tekemään hyviä 15 kilometrin lenkkejä ja se näkyy. Tuossa aiemmin oli ongelmia jalkojen kuormituksen keston kanssa, mutta se on nyt saatu kuntoon.

Kivimäkeä vauhtia siivittää myös arvokisojen ilmapiiri. Viime kesänä hän teki Tampereen Ratinassa 19-vuotiaiden MM-kisoissa 10 000 metrin ratakävelyssä ennätyksensä 49.27,78.

– Sitä huomaa kuinka tällaiseen kilpailuun suhtautuu niin eri tavalla. Nyt ja Tampereella viime kesänä kilpaileminen tuntuu ihan erilaiselta, Kivimäki sanoi.

Enni Nurmelta Gävlen kilpailu oli taistelu. Hän käveli keväällä Tuusulassa ennätyksensä 1.36.16, mutta Gävlessä matka taittui viime aikojen jalkavaivojen takia tuntuvasti maltillisempaa vauhtia.

– En ole edes väsynyt. Olisin voinut hapenoton puolesta kävellä kovempaa, mutta kun jalat eivät liikkuneet. Se taas johtuu siitä pisin lenkki viimeiseen kuuteen viikkoon on 10 kilometriä, Nurmi sanoi.

The post Kivimäki kiiti ennätysvauhtia Gävlessä, Nurmi taisteli jalkavaivojen kanssa appeared first on Yleisurheilu.fi.