Kirt haastaa Helanderin  ja Walcottin Vantaalla, kärkituloksesta 5000 euron bonus

Magnus Kirtin kilpailukausi alkaa Vantaan Kultainen Keihäs -kilpailusta lauantaina. Viime kesänä 89,75 heittänyt EM-mitalisti on kilpailun suosikki yhdessä Oliver Helanderin ja olympiavoittaja Keshorn Walcottin kanssa. Kesäkuussa Kirt nähdään Paavo Nurmen kisoissa.

Kultainen Keihäs -kilpailun voittajalle on luvassa Vantaan kaupungilta 5000 euron bonus, jos Myyrmäen kentällä syntyy maailmantilaston kärkitulos. Nykyinen on Andreas Hofmannin 87,55. Naisten kilpailussa vastaava bonus laukeaa, jos voittotulos on parempi kuin 64,90.

– Toivon mukaan pystyn heittämään pitkälle, Kirt sanoo.

Kirt, 29, murtautui maailman keihäseliittiin viime kesänä. Hän heitti viidessä kilpailussa yli 88 metrin ja oli Berliinin EM-kisoissa kolmas.

–  Se, että olin terve koko harjoituskauden, oli isoin juttu viime kaudella. Huomasin silloin jo keväällä Timanttiliigan Dohan kilpailussa, että tekniikka oli mennyt askeleen eteenpäin, Kirt muistelee.

Myyrmäen kentällä Kirt on utelias näkemään miten talven harjoittelu on purrut. Heittäjän mukaan tekemiseen on haettu ripaus lisää tehoa ja nopeutta. Lisämetrejä tulokseen hän on hakenut nimenomaan tekniikkaa kehittämällä.

– Keskityin tekniikka-asioissa juttuihin, jossa minun ja maailman parhaiden heitot eroavat. Suurin asia on keihään lähtökulma, joka ei minulla ole niin hyvä kuin vaikka Thomas Röhlerillä tai Oliver Helanderille. Minä heitän hieman liian korkeaan kulmaan, Kirt sanoo.

– Toivon mukaan olen pystynyt korjaamaan tekniikkaa, mutta se nähdään vasta kisoissa. Siellähän ne tekniikkavirheet tulevat esiin.

 Pikku murheet eivät harjoittelua häirinneet

Kirtin valmistautuminen alkavaan kilpailukauteen on onnistunut pikku murheista huolimatta. Murtuma isovarpaan alueella pakotti hänet vaihtamaan lokakuun juoksulenkit kuntopyörään ja vesijuoksuun. Keväällä alaselkävaiva muutti kilpailukauden alun suunnitelmaa.

– Murtuma ei ollut mikään iso juttu. Pystyin jo marraskuun alussa tekemään hyppelyitä, nostamaan puntteja ja heittämään kuntopalloa normaalisti. Tammikuun alussa heitin jo keihästä hallissa niin kovalla vauhdilla kuin mitä hallissa heitän, Kirt kertoo.

– Alaselkä kipeytyi keväällä hyppelyharjoituksen päätteeksi. Heitin sen jälkeen jo harjoituksissa täydellä vauhdilla, mutta kun lento Shanghaihin on niin pitkä, ajattelin, että saattaisi olla järkevää jättää se kisa väliin ja aloittaa kausi Vantaalla.

Paavo Nurmi Games taas näytön paikka

Vantaalla Kirt aikoo jatkaa viime kesän neljän perättäisen Suomessa voitetun kilpailun putkea. Se alkoi Paavo Nurmen kisoista, jossa Kirt nousi yllätysvoittoon silloisella Viron ennätyksellä 88,73. Jatkoa seurasi Kuortaneella (84,69), Orimattilassa (85,52) ja Lappeenrannassa (83,48).

Turun Paavo Nurmen kisat painuvat väkevästi Kirtin mieleen. Hän pääsi kisoihin viime hetkessä heitettyään kaksi päivää aiemmin Viron ennätyslukemiksi 88,45.

– Se, että olin juuri heittänyt Viron ennätyksen Tartossa toi Turun kisaan painetta. Kun heittää pitkälle kotimaassaan, muut heittäjät eivät ota sitä ehkä niin vakavasti, joten yritin todella kovasti näyttää, että olen hyvässä kunnossa, Kirt muistaa.

Tallinnassa harjoitteleva, Tõrvan kaupungin keihästähti on tänä vuonna yksi kesäkuisen Paavo Nurmi Gamesin suosikeista.

– Viime vuonna olin haastaja. Nyt luvassa on toisella tapaa haastava kilpailu, Kirt sanoo.

Kotimainen keihäskesä alkaa Vantaalla

Helanderin ohella muita Vantaalla Kultainen Keihäs -kilpailussa kautensa avaa iso joukko kotimaan kärkinimiä kuten Lassi Etelätalo, Jami Kinnunen, Toni Kuusela, Joni Karvinen ja Teemi Narvi.

Naisten kilpailussa heittävät liki kaikki Suomen parhaat  kuten Heidi Nokelainen, Suvi Kemppainen, Saara Lipsanen, Sanni Utriainen, Elina Kinnunen ja Janette Lepistö ja Jelena Jaakkola.-

Lisätiedot ja aikataulu: tästä linkistä

The post Kirt haastaa Helanderin  ja Walcottin Vantaalla, kärkituloksesta 5000 euron bonus appeared first on Yleisurheilu.fi.