Kinnunen heitti vaivatta EM-finaaliin: Mitaliin vaaditaan reilusti yli 55 metriä

Elina Kinnunen povaa sunnuntaisesta yleisurheilun Gävlen 22-vuotiaiden EM-kisojen keihäänheiton finaalista tasokasta. Kinnunen eteni loppukilpailuun karsinnan kuudentena heitettyään 53,43.

– Finaalin kolmella ensimmäisellä heitolla tavoite on päästä mukaan kolmelle viimeiselle kierrokselle. Jos sinne pääsee, haetaan mitalia, Kinnunen sanoo.

Karsinnassa Kinnunen varmisti finaalipaikan avausheitollaan.

– Halusin heittää ensimmäisellä sellaisen hyvän ja rennon heiton. Kun sen jälkeen tiesin, että finaalipaikka on luultavasti varma, ne kaksi muuta olivat sitten sellaisia perusheittoja, Kinnunen sanoi.

EM-kilpailun tilaston kärkinimet ovat tänä kesänä 64,83 heittänyt Eda Tuğsuz ja 62,36 sivaltanut Saksan Annika Fuchs. Kumpikin eteni ongelmitta loppukilpailuun: Fuchs voitti karsinnan tuloksella 61,06 ja Tuğsuz oli toinen heitettyään 55,94.

– Luultavasti finaalissa on kaksi yli 60 metrin heittäjää, mutta aika lähelle 60 metriä tai ainakin reilusti yli 55 metriä tarvitaan mitaleille, Kinnunen ennakoi.

Kinnunen heitti hiljattain Pihtiputaan keihäskarnevaaleilla ennätyksensä 55,41 ja lähtee sunnuntaiseen finaaliin em-kisatilaston viidenneltä sijalta.

– Kropassa on sellainen tunne, että siellä on vielä metrejä, Kinnunen tuumi.

Kemppainen: Heitossa ei ole tehoja

Kinnuselle, 20, Gävlen kisat ovat uran neljännet nuorten arvokisat. Hänellä on mitali 17- ja 19-vuotiaiden EM-kisoista.

– Kokemus auttaa. Jännitystä on, mutta se tuo nyt positiivista energiaa, Kinnunen sanoo.

Suvi Kemppaisen EM-urakka hiipui Gävlessä karsintaan. Hän heitti 47,17 ja oli karsintakilpailussa 18:s. Finaaliin vaadittiin 50,88. Kemppaisen kesän paras on keväällä syntynyt 53,00.

– Koko kesän heitossa on ollut ongelmana, ettei ole tehoja, eikä paketti oikein pysy kasassa. Karsinnassa oli kuitenkin hyvä, nyt mennään finaaliin -tsemppi päällä, mutta silloin kun se ei toimi, se ei vaan toimi, Kemppainen harmitteli.

Uusimäki jäi pituushypyssä ilman tulosta

Leo Uusimäen kymmenottelu hiipui pituushyppyyn. Hän astui kaikki kolme hyppyään yli. Kisa käytiin napakassa myötätuulessa.

Ottelun avanneella 100 metrillä Uusimäki oli erässään toinen ajalla 11,08. Erä juostiin 1,1 metriä sekunnissa puhaltaneessa vastatuulessa, kun kisan kahdessa muussa erässä juoksijoilla oli 1,9 metriä sekunnissa hönkinyt myötätuuli. Uusimäki oli avauslajin jälkeen ottelussa 10:s.

The post Kinnunen heitti vaivatta EM-finaaliin: Mitaliin vaaditaan reilusti yli 55 metriä appeared first on Yleisurheilu.fi.