Lähde seuramatkalle YAG:hen! – Matkanjärjestäjän ABC

Seuran yhteiset kisamatkat ovat parhaimmillaan reissuja, joita saadaan jälkikäteen muistella vielä vuosikymmenienkin päästä. YAG:n ainutlaatuinen tunnelma, vaihtuva kisa-areena ja runsas osallistujajoukko tekevätkin juuri tästä tapahtumasta kesän parhaan kisaviikonlopun, jonne kannattaa lähteä joko perheen kesken tai oman seuran kanssa nauttimaan yleisurheilun huumasta. Kisamatka nostaa seuran yhteishenkeä tiiviimmäksi ja parhaimmillaan eri ikäluokat hiotuvat entistä tiiviimmin yhteen. Olemme listanneet matkanjärjestäjälle vinkkejä  ja tärkeitä huomioita YAG matkan organisointia varten.

  1. HINTA: Seuramatkan kustannukset tulevat lähtökohtaisesti koko perheen matkaa edullisemmaksi. Seuramatka voi olla monen nuoren urheilijan ainoa keino päästä mukaan kisareissuille. Huomioithan, että kisapakettien hinnat nosevat tapahtuman lähestyessä, joten seuramatkaa suunnitellessa kannattaa olla hyvissä ajoin liikkeellä.
  2. ILMOITTAUTUMINEN: Kohtaan 1 liittyen, ensimmäinen ja edullisin hintaporras on voimassa 9.3-28.4.2020 välisenä aikana. Toinen hintaporras ja kokonaisilmoittautuiminen sulkeutuu 1.6. Seuramatkaan lähdettäessä on hyvä koota kaikki kisaan lähtijät yhdeksi listaksi, myös oman perheen tai valmennusryhmän kanssa lähtevät. Tämä helpottaa esimerkiksi viestijoukkueiden muodostamista. Jokaisen urheilijan kannattaa ilmoittautua itse, sillä kisapaketti maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä.
  3. MATKUSTAMINEN: Seuramatkalle on helppoa lähteä esimerkiksi julkisilla, tai seuran omalla bussikyydityksellä. Lappeenrannassa juna- ja linja-autoasema sijaitsevat 1,8 km päässä kentältä, joka helpottaa liikkumista. Myös muut palvelut, esimerkiksi hotellit ovat kävelymatkan säteellä. Junamatka Helsingistä Lappeenrantaan kestää kaksi tuntia.
  4. MAJOITTUMINEN: Ehdottomasti helpoin ja edullisin vaihtoehto majoittua YAG:ssä on koulumajoitus. Majoituskoulu sijaitsee 400m päässä kilpailukentältä, joka mahdollistaa sen, että kesken pitkän kisapäivän on mahdollista käydä koululla lepäilemässä. Luokkamajoitus mahdollistaa myös helpon valvonnan yöaikoina. Koulumajoituspakettiin kuuluu automaattisesti aamu- ja iltapalat, joten ruokailuasiat hoituvat myöskin helposti. Majoituskoulun vieressä sijaitsee myös ruokakauppa pieniä välipalaostoksia varten. Kisapassiin kuuluu ruokailu kisaruokalassa.
    Voimme suositella myös mökki- tai omakotitalomajoituksia joita saimaan rannoilta löytyy runsaasti. Kannattaa tsekata myös Airbnb:n tarjonta majoitusvaihtoehtoja kartoittaessa!
  5. KILPAILUISSA TOIMIMINEN: Kilpailunumerot haetaan kilpailukansliasta, josta matkanjohtaja voi näppärästi noutaa koko seuran materiaalit kerralla ja edelleen jakaa ne esimerkiksi seuran omassa kohtaamispaikassa stadionilla.
  6. VIESTIT: Viestijuoksut ovat yhteisen reissun parasta antia! Tänä vuonna myös pienemmillä seuroilla on mahdollisuus koota omia joukkueita, sillä 4x200m sekaviestit (2t+2p) rantautuvat YAG:n 13- ja 15 sarjoihin! Viestijoukkueiden kokoamisessa kannattaa aina hyödyntää myös nuorempia ikäluokkia!  Viestijoukkueiden ilmoittautumiset päättyvät 4.6.2020.
  7. JOUKKUEKILPAILUT JA YAG CLUB CUP: Nuorten sarjoissa kenttälajeissa kilpaillaan myös joukkuekilpailuissa, jossa seuran kahden parhaan tulos ratkaisee sijoituksen ja kolme parasta joukkuetta palkitaan. Joukkuekilpailuun ei tarvitse erikseen ilmoittautua vaan tulokset huomioidaan automaattisesti. YAG Club Cupissa seurat puolestaan kilpailevat keskenään ja Cup pisteet lasketaan jokainen ikäsarja huomioiden.

Tervetuloa Lappeenrannan YAG:hen 12-14.6.2020!