Kauhajoen Karhu kahmaisi mitaleita YAG:n viesteissä

Kauhajoen Karhu osallistui Lahden YAG:n viesteihin 15 joukkueella. Kaikkiaan seuralla on urheilijoita tämän vuoden YAG:ssä 34. Ne ovat varsin hyviä saavutuksia pienen kaupungin seuralle. Karhun paras sijoitus oli hopea. Sen saavuttivat 13-vuotiaat pojat 4 x 600 metrillä ja 9-vuotiaat tytöt 4 x 400 metrillä.

Poikien joukkueessa juoksivat Rasmus Koski, Elmeri Turunen, Justus Lehtinen ja Leevi Kiukkonen. Tyttöjen joukkue oli Fanni Kiukkonen, Verna Hakamaa, Jippu Lehtinen ja Inna Peltonen. Lisäksi 13-vuotiaat pojat kamppailivat pronssille 4 x 100 metrillä. Siinä Lehtisen tilalla juoksi Niko Kytöharju.

Karhun 11-vuotiaat pojat sijoittuivat kuudenneksi sekä 4 x 60 metrin aitaviestissä että 4 x 100 metrillä. Joukkueissa pinkoivat Aapeli Lehtola, Onni Kauhajärvi, Vilho Varamäki ja Vilho Pentilä.

– Kilpailimme aitaviestissä ensimmäistä kertaa. Se ei mennyt ihan parhaalla mahdollisella tavalla. Aitajuoksussa tärkeintä on, että askel osuu kohdalleen aidalle ja se, että ei hyppää liian korkealle, pojat analysoivat.

-4 x 100 metrin viestissä onnistuimme tosi hyvin. Harjoittelimme viestin vaihtoja neljä kertaa. Valmentaja (Paula Kiukkonen) päätti juoksujärjestyksen.

YAG:ssä yhdistetään kilpaurheilu ja huvittelu 

Vilho Pentilä urheilee sangen monipuolisesti.

– Harrastan yleisurheilun lisäksi jalkapalloa, koripalloa, suunnistusta ja ampumahiihtoa.

Karhun pojat aikovat kilpailla ahkerasti henkilökohtaisesti lajeissa lauantaina ja sunnuntaina. Muutenkin he aikovat viihtyä Lahdessa aktiivisesta toiminnasta nauttien.

– Kilpailupäivien välissä ja kisojen jälkeen käymme vesipuistossa ja kiipeilypuistossa sekä pelaamme frisbeegolfia ja hypimme trampoliinilla.

Seuran nimestä eli karhusta huolimatta pojat mainitsivat suosikkieläimikseen koiran ja gepardin.

Koskisen tähdittämä Karhu nousukiidossa

Moukarinheittäjä Suvi Koskisen tähdittämän Kauhajoen Karhun yleisurheilu lähti uuteen nousuun neljä vuotta sitten.

– Silloin seuran toimintaa pyörittänyt vanhempi sukupolvi pisti pillit pussiin ja me nuorempi sukupolvi astuimme remmiin. Nyt meillä on 25 valmentajaa. Lasten vanhemmat ovat hyvin sitoutuneet kuskaamaan urheilijoita harjoituksiin ja kilpailuihin. Aikaisemmin meillä oli YAG:ssä 18 urheilijaa ja neljä joukkuetta, nyt 34 ja 15, Kauhajoen Karhun valmentaja Paula Kiukkonen kertoi.

Karhun väki näkyy värikkäästi ja kuuluu iloisesti myös Lahden stadionin katsomossa. Heitä oli Kiukkosen mukaan paikalla urheilijat mukaan lukien 70-80.

– Tämä on monille samalla myös kesälomareissu, Kiukkonen sanoi.