Vantaan Salamien Riku Illukan ja Esbo IF:n Tuukka Huuskolan tasainen 100 metrin voittotaisto huipensi Porvoossa nuorten SM-kilpailujen toisen päivän. Illukka vei voiton samalla ajalla 10,61 Huuskolan kanssa ja kuorrutti mestaruudella hyvää kilpailukauttaan. Voittoaika on myös Porvoon uusi kenttäennätys.

– Hyvä kisa. Tuukka pääsi hyvä lähtijänä johtoon, mutta itse juoksin rennon kisan ilman hirveää puristamista, Illukka sanoi.

Illukalla on takanaan loistokesä, varsinkin kun ottaa huomioon, että rasitusmurtuman esiaste selässä keskeytti viime kesän kilpailukauden. Vielä talvell se kiusasi armeijassa niin, että normaaliin harjoitteluun Illukka palasi vasta maaliskuussa.

Illukka oli Lappeenrannan Kalevan kisoissa toinen 100 ja 200 metrillä. Kesän mittaan hän on juossut noiden matkojen ennätyksikseen 10,46 ja 21,31.

– Nyt näyttää siltä, että tämä oli minulle kesän viimeinen kilpailu. Finaalia edeltäneessä verryttelyssä oli tuntemuksia pohkeessa. Kilpailussa se ei tuntunut, mutta pitää katsoa, juoksenko sunnuntaina 200 metriä, Illukka sanoi

– Lähtökohtiin nähden hyvä kesä. Tästä on hyvä jatkaa.

Huuskola jäi viisi sekunnin sadasosaa ennätyksestään. Hän lähtee sunnuntaina tavoittelemaan mestaruutta ja ennätystään 200 metrillä. Huuskola on juossut tänä kesänä ennätyksekseen 21,66, mutta hiljattain Espoossa hän viiletti myötätuuleen 21,23.

– Lähdetään hakemaan samanlaista aikaa kun Espoossa. Tämä oli hyvä juoksu, vaikka lopussa tuli pikkuisen puristamista, kun Riku tuli rinnalle, Huuskola summasi.

Latvala, Väyrynen ja Pulkkinen mestareiksi

Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Jesse Väyrynen juoksi ennätyksensä pintaan voittaessaan 19-vuotiaiden miesten 100 metriä ajalla 10,73, Porvoon Akilleksen kaksosveljekset Viktor ja William Thor olivat toinen ja kolmas ajoin 10,84 ja 10,91.

– Kiihdytys ja lähtö olivat hyviä, mutta juoksun loppu ei tullut ihan niin hyvin kuin toivoin, Väyrynen tuumi.

19-vuotiaiden naisten 100 metrillä kuusi juoksijaa teki ennätyksensä mukaan lukien koko kärkitrio. Mestariksi juoksi Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Kerttu Latvala ajalla 11,77 sekä toiseksi ja kolmanneksi ajoin 11,87 ja 12,00 Kajaanin Kipinän Jenna Kokkonen ja Espoon Tapioiden Saara Keskitalo.

– Heti lähdön jälkeisissä askelissa on parantamisen varaa, mutta muuten hyvä juoksu. Olen todella iloinen, tuumi Latvala, jonka aiempi ennätys oli 11,88.

Nilkassa ja jalkapöydän alueella olleet rasitusmurtuman pitivät viimekesäisen naisten Suomen mestarin Aino Pulkkisen sivussa alkukauden kilpailuista, mutta syyskesällä Jyväskylän Kenttäurheilijoiden monipuolinen sprintteri on alkanut  löytää tutun vauhdin.

Porvoossa Pulkkinen juoksi 22-vuotiaiden naisten 100 metrin mestariksi kauden parhaallaan 11,88. Kajaanin Kipinä Annika Haverinen oli toinen ja Oulun Pyrinnön Jandeh Jallow kolmas samalla ajalla 11,99.

– Se oli kauden viimeinen 100 metrin startti. Hyvä kun sain tuollaisen ajan, Pulkkinen sanoi.

Savola myötätuuleen 731, Keränen voitti ennätyksellään 754

Lappajärven Veikkojen Tarmo Savola voitti 19-vuotiaiden miesten pituushypyn tuloksella 731, joka olisi kirkkaasti oma ennätys, mutta myötätuulta hypyssä oli 2,7 metriä sekunnissa. Savola ponnisti kolmesti yli seitsemän metriä.

– Olen ollut armeijassa ja kuusi viikkoa sairaana. Olen tiennyt koko ajan, että olen kunnossa, mutta en ole sairastelun takia päässyt sitä kunnolla kilpailuissa näyttämään. Nyt olen ollut kolme päivää terveenä, Savola kertoi.

Ähtärin Urheilijoiden Juuso Toivonen ponnisti 4,2 sekuntimetrin myötätuuleen 729 ja oli toinen. Vasa Iddrottssällskapin Jimi Nukala oli kolmas 716 kantaneella hypyllä 2,3 sekuntimetrin myötätuuleen.

Karkkilan Poikien Pyry Keränen voitti 22-vuotiaiden mestaruuden ennätyksellään 754. Ennätys koheni seitsemän senttiä. Myös hopean ja pronssin ponnistaneet Janakkalan Janan Iikka Alingué ja Lahden Ahkeran Joska Tommola ponnistivat ennätyksensä 738 ja 733.

Paavola lähellä 540:n ylitystä

Alajärven Ankkureiden Mikko Paavola voitti 22-vuotiaiden miesten seiväshypyn 530:n ylityksellä. Hän päätti kilpailun kolmeen yritykseen korkeudesta 540. Sibbo-Vargarnan Anton Kunnas oli toinen ylitettyään ja Vantaan Kenttäurheilijat-58:n moniottelija Leo Uusimäki kolmas ennätyksellään 510.

– Vaihdoin 540:een seipään, jolla en ole koskaan aikaisemmin hypännyt. Ne olivat kaikki hyviä yrityksiä. Vähän jäi harmittamaan, ettei mennyt yli. Olen kuitenkin kilpailuun ihan tyytyväinen. Samoin siihen, että olen pystynyt pitämään 530:n tason loppukesän kilpailuissa, Latvala sanoi.

– Se olisi auttanut, jos olisi ollut joku toinen mukana 540:n yrityksissä. Kausi jatkuu vielä tiistaina Vaasassa.

The post Illukka ja Huuskola kenttäennätysvauhdissa, Latvala, Väyrynen ja Pulkkinen mestariksi, myötätuuli siivitti pituushyppääjiä appeared first on Yleisurheilu.fi.