IF Drott, IF Raseborg ja JKU johtopaikoilla Seuracupin ensimmäisten osakilpailujen jälkeen

IF Drott johtaa A-sarjaa, IF Raseborg B-sarjaa ja JKU C-sarjaa sekä Superfinaali-tilannetta, kun piirin Seuracupin ensimmäiset osakilpailut on käyty. Viimeisistä finaalipaikoista käydään jännittävää taistelua loppuun asti.

C-sarjan ja Superfinaalin kärjessä on Jyväskylän Kenttäurheilijat 17279 pisteellä. JKU:n lisäksi kolme muutakin seuraa on kerännyt yli 15000 pistettä: Espoon Tapiot (16040), Turun Urheiluliitto (15886) ja Tampereen Pyrintö (15819). Tämän nelikon lisäksi Superfinaaliin ovat tällä hetkellä matkalla Esbo IF (14857), Helsingin Kisa-Veikot (14768), Lappeenrannan Urheilu-Miehet (14094) sekä sijalla 20 oleva Superfinaalin järjestäjä Seinäjoen Seudun Urheilijat (12254).

A-sarjan kärjessä IF Drott on kerännyt 12887 pistettä, mutta toisen oleva Laitilan Jyske on vain hieman perässä 12607 pisteellään. Tammelan Ryske on kolmantena 11618 pisteellä. B-sarjassa IF Raseborgilla on 13742 pistettä, mutta aivan tuntumassa on Raision Kuula 13601 pisteellään. Lempäälän Kisa Yleisurheilu pitää kolmospaikkaa 12395 pisteellä.

Seuracupin ensimmäisiä osakilpailuja käytiin neljällä paikkakunnalla vielä tiistaina. Sastamalassa yksitoista seuraa kamppaili pisteistä eri sarjoissa.

– Urheilijoita oli kaikkiaan 270. Esimerkiksi 11-sarjan kiekossa oli paljon osallistujia, P13-sarjassa 60 metrillä nähtiin puolestaan päivän kovin tulos (Lauri Weckström 7,84). Positiivisessa hengessä mentiin, Leila Salmi järjestäjäseura Vammalan seudun Voimasta sanoi.

Seuracupien toiset osakilpailut käydään heinä-elokuussa, ja kun viimeiset niistä on 7. elokuuta käyty, tiedetään finaaleihin selvinneet joukkueet.

– Seuracupiin tehtiin tälle vuodelle isoja uudistuksia kuten uusi sarjajako ja Superfinaali. Jännityksellä odotimme, miten seurat ottavat ne vastaan. Ensimmäisen kierroksen jälkeen voimme todeta, että vastaanotto on ollut hyvä, aluepäällikkö Mika Tyrkkö sanoo tyytyväisenä.

Tavoitteena on ollut, että erikokoisille seuroille olisi tavoitetta ja haastetta jo piirikisavaiheessa. Tässä on Tyrkön mukaan onnistuttu.

– Tilanne on jokaisessa sarjassa tiukka ja viimeisistä finaalipaikoista tullaan käymään toisessa osassa tiukkaa kamppailua. Hienoa on myös todeta, että seurojen määrä säilyi ennallaan, hän sanoo.

Seuracupin tilanteet

 

 

The post IF Drott, IF Raseborg ja JKU johtopaikoilla Seuracupin ensimmäisten osakilpailujen jälkeen appeared first on Yleisurheilu.fi.