Helsinki City Running Day -tapahtuma tänään: aikataulu, kartta miten HCRD näkyy liikenteessä

Maastohiihdon olympiavoittaja Iivo Niskanen, useita kotimaisen kestävyysjuoksun kärkinimiä,  ja ultrajuoksun huippunimi Noora Honkala starttavat lauantaina Helsinki City Running Dayn -tapahtuman juoksuihin. Juoksupäivään odotetaan yhteensä liki 15 000 juoksijaa.

Katso miten HCRD vaikuttaa Helsingin liikenteeseen tästä linkistä HCR_liikenneinfo_2019

Niskanen osallistuu Helsinki City Run -puolimaratonille. Hiihtäjän harjoitusvuoteen mahtuu runsaasti juoksuharjoittelua, mutta puolimaratonilla Niskanen kilpailee ensimmäistä kertaa.

– Juoksuharjoitteet ovat yleensä ylämäkipainotteisia, varsinkin kovimmat. Sen suhteen tasainen asvaltilla juostava puolimaraton on minulle erilainen juttu. Haaste siinä on sama kuin muillakin. Toivon mukaan paikat eivät ala kipeytyä liikaa juoksun aikana, eivätkä juoksun jälkeen, Niskanen sanoo.

Helsinki City 5 -juoksun naisten kilpailun kärkinimiä ovat estejuoksijat Camilla Richardsson ja Janica Rauma. Miesten kilpailussa voitosta juoksevat tuore maantiejuoksun Suomen mestari Hannu Granberg ja maastojuoksun SM-kisoissa 12 kilometriä voittanut Jaakko Piesanen Hänen päämatkansa kesällä on 10 000 metriä.

Richardsson juoksi keväällä Kaliforniassa 10 000 metriä 33.08,26. Helsinki City 5 -juoksu on hänelle valmistautumista kesän ratakauteen, jonka hän aikoo huipentaa Dohan MM-kisoissa.

– On vaikea ennustaa loppuaikaa, mutta olen tehnyt hyviä treenejä ja yritän juosta oikeasti hyvää aikaa. Varmaan mennään Janica Rauman kanssa yhdessä ainakin alkumatka, Richardson sanoo.

Naisten kilpailuun on tulossa myös 17-vuotias juoksijalupaus, Lappeenrannan Urheilu-Miesten Moona Korkealaakso. Hän voitti keväällä ylivoimaisesti ikäluokkansa 10 kilometrin SM-maantiekilpailun Vantaalla ja maastojuoksun Suomen mestaruuden Janakkalassa.

Honkala, Skräddar kärkinimiä, 80-vuotias Engman mukana 39. kerran

HKV:n Suvi Miettinen puolustaa naisten kilpailun voittoa Helsinki City Run -puolimaratonilla ja Helsingin Jyryn Katarina Skräddar Helsinki City Marathonilla.

Skräddarin ohella maratonin kotimaisiin kärkinimiin lukeutuu ultrajuoksija Noora Honkala, joka juoksi aiemmin tänä keväänä 12 tunnin ultrajuoksun SE:n 135 kilometriä ja 786 metriä.

Miesten Helsinki City Marathonin voittoa puolustaa Kenian Robert Magut. Juoksunosallistujalistalta löytyy myös ruotsalainen Ove Engman, 80, joka on kilpailut jokaisella Helsinki City Marathonilla vuodesta 1981 lähtien. Nyt vuorossa on 39. kertaa, kun hän on kilpailussa mukana.

Juoksupäivän keskuspaikka on Telia 5G Areenalla

Helsinki City Running Day koostuu neljästä eri juoksusta, Garmin Helsinki City Marathonista, Helsinki City Run -puolimaratonista, Helsinki City 5 -katujuoksusta ja lasten Norlandia Minimarathonista. Jokaiseen juoksuun voi ilmoittautua kisan alkuun asti.

Lisäksi Helsinki City Marathonin yhteydessä juostaan Marathonviesti, jossa maraton on jaettu neljään erimittaiseen viestiosuuteen. Juoksijoille on tarjolla myös Helsinki City Double, eli aikataulu mahdollistaa puoli- ja koko maratonin juoksemisen peräkkäin.

Tapahtuman keskuspaikka ja kaikkien juoksujen maali on Telia 5G Areenalla (aiemmin Töölön jalkapallostadion).

Maraton ja puolimaraton starttaavat Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä Mäntymäentieltä, 5 kilometrin juoksu alkaa Ruoholahden torilta ja lasten Minimarathon Eläintarhan urheilukentältä.

Aikataulu:

Lauantai 18.5.2019

Klo 8.30  Telia 5G Areenan katsomot aukeavat katsojille

Klo 9.00  Nordlandia Minimarathonin lähdöt alkavat Eläintarhan urheilukentällä.

Klo 11.30-12.10 Helsinki City Run lähdöt (viisi lähtöryhmää)

klo 15.00 Garmin Helsinki City Marathon ja Marathonviestin lähtö Mäntymäentieltä, Paavo Nurmen patsaan läheisyydestä.

Klo 15.15 Helsinki City 5 lähtö Ruoholahdentorilta

Lisätietoja:

Markku Haverinen

Kilpailunjohtaja

045 1240676

markku.haverinen@sul.fi

 

The post Helsinki City Running Day -tapahtuma tänään: aikataulu, kartta miten HCRD näkyy liikenteessä appeared first on Yleisurheilu.fi.