EM-valinnoissa katsastuskilpailu vain 22-vuotiaiden miesten seiväshypyssä

Yleisurheilun 19- ja 22-vuotiaiden EM-joukkueiden valinnoissa käytetään katsastuskilpailua vain 22-vuotiaiden miesten seiväshypyssä, jossa tulosrajan tehneitä urheilijoita on neljä.

– Muissa lajeissa katsastuskilpailua ei järjestetä, vaan valinnoissa otetaan huomioon tuloksentekoaikana tehdyt tulokset. 19-vuotiaiden sarjassa katsastuskilpailuja ei järjestetä, sanoo Suomen Urheiluliiton valmennusjohtaja Kari Niemi-Nikkola.

SUL:n arvokisojen valintajärjestelmään oli määritelty optiot katsastuskilpailuille, jos tulosrajan tehneitä urheilijoita on lajissa neljä tai enemmän. Katsastusten tarve määritettiin valmennuksen johtoryhmän kokouksessa maanantaina. Arvokilpailujen valintajärjestelmää on päivitetty sen mukaisesti, ja se löytyy täältä.

Suomen kolmas edustaja Gävlessä heinäkuussa käytävien 22-vuotiaiden EM-kisojen miesten seiväshyppyyn valitaan Someron seiväskarnevaalien pääkilpailun jälkeen. Kaksi urheilijaa, Urho Kujanpää ja Tommi Holttinen, on vapautettu katsastuksesta, koska he ovat osoittaneet erinomaista kuntoa kesän aikana.

22-vuotiaiden EM-kilpailuihin valitaan katsastuskilpailun paras (29.6. A-kisa), edellyttäen, että hänellä on SUL:n tulosraja saavutettuna 1.1.–29.6.2019 välisenä aikana. Hänen on myös hypättävä katsastuskilpailussa vähintään 515. Muussa tapauksessa kolmas edustaja valitaan 1.1–29.6.2019 annettujen näyttöjen perusteella.

22-vuotiaiden EM-kilpailujen tulosrajat tulee saavuttaa viimeistään 30.6. Joukkue valitaan 1. heinäkuuta. 19-vuotiaiden EM-kilpailujen tulosrajat tulee saavuttaa viimeistään 7.7.

Lisätietoja: 

Kari Niemi-Nikkola

Valmennusjohtaja

0400 603263

 

Tapio Rajamäki

22-vuotiaiden EM-joukkueen johtaja

040 7408300

The post EM-valinnoissa katsastuskilpailu vain 22-vuotiaiden miesten seiväshypyssä appeared first on Yleisurheilu.fi.