Äänekosken Urheilijat laajensi sporttikerhoja ja koulutti valmentajia

Henkivakuutusyhtiö Kaleva kampanjoi viime vuonna Jyväskylän Kalevan kisoissa keskisuomalaisten nuorten liikkumisen edistämiseksi ja kannusti suomalaisia laskemaan henkivakuutuksen hinnan Kalevan henkivakuutuskuntoon.fi -verkkokaupassa. Jokainen laskettu vakuutuksen hinta kartutti stipendinä jaettua pottia.

Rahaa karttui 2998,50 euroa. Sen SUL jakoi Kalevan valintojen  pohjalta Saarijärven Pullistus ja Äänekosken Urheilijat,  jonka yleisurheilujaosto käytti osan rahasta sporttikerhotoiminnan laajentamiseen Äänekosken sivukylille ja uusien yleisurheiluvalmentajien kouluttamiseen.

Sporttikerhoja syntyi keväällä kolme, Honkolaan, Konginkankaalle ja Keskustaan. Neljäskin kerho oli hilkulla onnistua Hietamalle.

Syksyllä kerhoista jatkaa Honkola ja Keskusta. Konginkangas pyritään herättämään kevätkaudelle.

–  Sporttikerhot ovat monilajikerhoja, joiden päätavoitteena on edistää lasten liikkumista mielekkäällä ja motivoivalla tavalla. Kerhojen sisältöön on tuotu harjoitteita myös yleisurheilusta, jolloin kerhot tukevat myös seuran yleisurheilutoimintaa, kertoo Äänekosken Urheilijoiden toiminnanjohtaja Sini Hokkanen.

Uusien ohjaajien rekrytointia ja kouluttamista 

Uusien yleisurheiluvalmentajia Kalevan tuella koulutettiin viisi. Kaikki kävivät SUL:n Nuorten yleisurheiluohjaajatutkinnon.

Ohjaajat toimivat kesän aikana urheilukouluohjaajina useille ryhmille, joissa liikkui yli 70 lasta: pienimmät vipeltäjät olivat 4-vuotiaita ja vanhimmat urheilijat 15-vuotiaita.

Viidestä neljä ohjaajaa jatkaa valmentamista myös toimintakaudella 2019-2020, joka seuralle hyvä uutinen, sillä syksyn ryhmiin on Sini Hokkasen mukaan ollut mukavasti tulijoita.

– Ryhmien koko on kasvanut viime syksystä selvästi. Kaikki on toistaiseksi voitu ottaa mukaan, vaikka ajoittain on jopa ruuhkaa ollut, Hokkanen kertoo.

Haasteena ovat harjoitustilat.

– Kuusikymmentäluvulta asti palvellut maapohjahalli ei ole enää yleisurheilijoiden käytössä ja urheilutalon alakerran tilat eivät riitä suuremmalle harrastajamäärälle. Kaupungin päättäjille olemme tästä huolemme jo kertoneet.

Äänekoski on Suomen kaupunkien suomenkielisessä aakkosjärjestyksessä viimeinen,  mutta vahvaa keskikastia yleisurheiluluokittelussa. Seuraliigassa Äänekosken Urheilijat oli 62. ja yhtä sijaa paremmalla Kalevan Malja -kilpailussa 2019.

Kaupungin urheiluelämässä suosittuja lajeja yleisurheilun lisäksi ovat kori- ja jalkapallo. Yhteistyö lajien kesken toimii pääosin hyvin.

Teksti: Juha Kylänpää

 

The post Äänekosken Urheilijat laajensi sporttikerhoja ja koulutti valmentajia appeared first on Yleisurheilu.fi.