Yleisurheiluviikolla Kekin vauhtileikittelytreenissä viihdyttiin Ylöjärvellä, Manninen liikutti Jämsässä Hippoharkoissa

Urheilijavieraat pääsivät yleisurheiluviikolla eri paikkakunnilla mieluisiin hommiin, kun he saivat vetää alkuverryttelyjä sekä innostaa ja kannustaa lapsia yleisurheilun parissa.

Lahden Ahkeran kestävyysjuoksija Ossi Kekki vieraili Ylöjärven Urheilijoiden urheilukoulun avausillassa, jossa hän veti koko ryhmälle alkuverryttelyn ja jatkoi sen jälkeen 12–15-vuotiaiden ryhmän harjoitusten vetämisen kanssa.

– Ihan hauskaa oli. Pystyy aina antamaan jotain pieniä vinkkejä. Sehän on parasta, kun pääsee auttamaan tosi innokkaita, muutaman kerran piirileirillä Pajulahdessa junnuja valmentamassa ollut Kekki sanoi.

Kekin treenit olivat monipuoliset:

– Alkuverryttelyssä laitoin heidän juoksemaan ilman kelloa 10 minuuttia, ja tavoite oli osua mahdollisimman lähelle sitä. Teimme vähän aitakävelyitä, koordinaatioita, pieniä hyppelyitä. Pääharjoitus oli vauhtileikittelyn tapaista. Juoksimme yhdeksän kierrosta nurmikon ympäri. Yksi kierros kevyttä, toinen reipasta ja kolmas kovaa. Sitten taas kevyttä, reipasta, kovaa ja kevyttä, reipasta, kovaa. Loppuun vielä vähn tekniikkarullailuja, pakarajumppailuja ja loppuverkka, Kekki kertoi.

Yleisurheiluviikon tapahtumia urheilijavieraineen järjestettiin yhdeksällä paikkakunnalla. Jämsässä Jyväskylän Kenttäurheilijoiden Ilari Manninen vieraili sekä 3–10-vuotiaiden Hippoharkoissa että yli 13-vuotiaiden ohjatuissa yhteisharjoituksissa. Hippoharkoissa mukana oli 125 lasta. Harjoitukset suunnitteli ja järjesti Kaipolan Vire.

Manninen veti lapsille lyhyen alkuverryttelyn ja antoi sitten juoksunäytteen omasta aitajuoksustaan. Sen jälkeen lapset harjoittelivat neljässä eri ikänsä mukaisessa ryhmässä. Harjoitusten päätyttyä Ilari jakoi yhdessä Hipon kanssa lapsille Hippovihkot, joiden kanteen hän oli kirjoittanut nimensä.

Vanhempien lasten ryhmän yhteistreeneissä aiheena oli nopeuskestävyys. Manninen veti tälle ryhmälle alkuverryttelyn.

Lisää Yleisurheiluviikon tunnelmia somessa #yleisurheiluviikko

The post Yleisurheiluviikolla Kekin vauhtileikittelytreenissä viihdyttiin Ylöjärvellä, Manninen liikutti Jämsässä Hippoharkoissa appeared first on Yleisurheilu.fi.