YAG: Pursiainen ja Mustalahti tuplamestareiksi pikamatkoilla, Lindholm ja Björkgren juhlivat aidoissa

Seinäjoen Seudun Urheilijoiden Niilo Mustalahti ja Espoon Tapioiden Anna Pursiainen pinkoivat pikamatkoilla 17-vuotiaiden Youth Athletics Games -kisojen tuplamestareiksi Lahdessa. Mustalahti ja Pursiainen voittivat sataset lauantaina ja päättivät viikonloppunsa 200 metrin ykkössijaan.

Mustalahti pyyhälsi 1,1 metriä sekunnissa puhaltaneeseen vastatuuleen 22,33, ja tiukimman vastuksen tarjosi edellispäivän tapaan Lahden Ahkeran Tuukka Koskinen. Tällä kertaa tuhannesosien tarkastelua ei tarvittu, sillä Koskinen juoksi 22,75. Tampereen Urheilijat -38:n Julius Lehto oli kolmas (22,91).

– Ihan hyvä. Jaksoin hyvin loppuun asti. Vähän rentous puuttui, mutta kausi on vasta alussa, se tulee myöhemmin, Mustalahti sanoi.

– Olen täällä tyytyväisempi kakkoseen, satasella ei ollut ihan toivottuja aikoja vielä, kisojen kautta kohti parempia aikoja kauttaan jatkavat Mustalahti sanoi.

Anna Pursiainen oli 200 metrillä ylivoimainen. Voitto tuli ajalla 24,98. Aiemmin päivällä pika-aidoissa kakkossijan ottanut Tanja Kokkonen ylsi lähimmäksi (25,49), HIFK:n Helmi Isometsä oli kolmas 25,73.

– Vähän yksinäistä, ei oikein ollut kiriapua. Alku oli vähän jäykkää, ei kulkenut niin hyvin mitä tällä kaudella on kulkenut.

Lindholm ja Kokkonen 13,66

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Sofia Lindholm vei 17-vuotiaiden 100 metrin aitojen voiton ennätyksellään 13,66. Toiseksi finaalissa juossut seurakaveri Tanja Kokkonen pinkoi saman ajan alkuerissä ja finaalissa 13,72.

– Ajasta olen yllättynyt. Finaalissa loppu oli parempi kuin alkuerässä, Lindholm sanoi.

Hänellä on takanaan sairastelujen jälkeen monta kuukautta hyvää harjoittelua, joka on tuonut kehitystä.

– Varmaan lähdössä, räjähtävässä voimassa ja nopeudessa on tullut parannusta, täksi vuodeksi LUM:n väreihin siirtynyt.

M17-sarjan 110 metrillä voiton vei IF Drottin Alexander Björkgren ajalla 14,31. Muista mitalisijoista käytiin sadasosataisto, sillä JKU:n Arttu Peltola oli toinen ajalla 14,60 ja IF Åsarnan Fredkrik Björkqvist kolmas 14,61.

– Oli oikein hyvä juoksu. Vähän osuin aitoihin, mutta oikein hyvä. Lähtökin onnistui. Finaali oli alkuerää parempi, Björkgren sanoi.

Lonkkavaivan aiheuttama juoksutauko tuntui Korkealaakson menossa

Lappeenrannan Urheilu-Miesten Moona Korkealaakso vei odotetusti 17-vuotiaiden 3000 metrin voiton. Lahdessa aika oli 10.05,60. Lappeenrantalaisen ennätys on 9.45,42, mutta viime viikkojen tilanteeseensa nähden hän oli kuitenkin melko tyytyväinen.

– Oli aika tuskaa, Korkealaakso naurahti.

Hän on päässyt juoksemaan reilun viikon ajan sen jälkeen, kun lonkkavaivan vuoksi juoksu oli tauolla kolme viikkoa.

– Aika oli sen mukainen, olisi voinut huonomminkin mennä, Korkealaakso sanoi.

Lepo ja korvaava harjoittelu auttoi, eikä kipu ole tullut takaisin. Hän kilpailee seuraavaksi juhannuksena Keuruulla tai Saarijärvellä.

Miesten vastaavan matkan voitti Keski-Uudenmaan Yleisurheilun Jaakko Nyholm 9.55,92.

Kangasniemi: ”Nappiin meni viikonloppu”

Nuoremmissa ikäluokissa tuloksellisesti säväytti jo lauantaina kuulassa 19,30 työntänyt Nurmijärven Yleisurheilun 13-sarjalainen Aatu Kangasniemi, joka pääsi päälajinsa moukarin pariin. Hän heitti 72,34 ja oli kilpailussa aivan omaa luokkaansa, sillä toiseksi heittänyt Savonlinnan Riennon Isko Kovanen kiskaisi 46,19.

– Teknisesti ne kaksi–kolme olivat hyviä. Nappiin meni viikonloppu, Kangasniemi sanoi hymyillen.

Kangasniemi oli ikäluokassaan kotimaan kaikkien aikojen tilaston ykkönen jo ennen YAG:täkin, mutta kohensi 10. kesäkuuta heittämäänsä 67,97:ääkin Lahdessa komeasti.

 

 

The post YAG: Pursiainen ja Mustalahti tuplamestareiksi pikamatkoilla, Lindholm ja Björkgren juhlivat aidoissa appeared first on Yleisurheilu.fi.